Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Paterna, imputat per prevaricació administrativa
EFE / València

La citació l’emplaça a presentar-se en aqueix jutjat el pròxim 11 de desembre a les 12 h, segons informa l’Ajuntament. El passat 28 de juliol, la fiscalia de València va considerar que podria existir prevaricació en la concessió de les obres de l’auditori de Paterna i va demanar l’obertura d’un procediment penal contra Lorenzo Agustí per a depurar possibles responsabilitats.

La fiscalia va obrir diligències de recerca penal arran d’una denúncia presentada el passat 7 de juny pel portaveu socialista en l’Ajuntament de Paterna, Juan Antonio Sagredo Marco. En la seua resolució, el ministeri públic indicava que, de l’actuat, “es desprén que els fets poden ser constitutius d’un delicte de prevaricació”, tipificat en l’article 404 del Codi Penal.

La denúncia del grup socialista està relacionada amb l’adjudicació directa del projecte de l’Auditori de Paterna a l’empresa que va guanyar el concurs d’idees, sense que existira un procediment amb publicitat i concurrència, com ja van advertir en el seu moment tant l’interventor com la secretària municipal.

Segons l’Ajuntament, “l’alcalde tindrà l’oportunitat d’aportar tota la documentació relativa a l’expedient que el Jutjat ha decidit investigar, documentació que ja va aportar al Ple Extraordinari celebrat el passat 16 d’agost perquè constara amb caràcter general, però que encara no obra en poder del Jutjat”.

Aqueix expedient demostra, segons el consistori, “el correcte procedir d’aquest equip de govern i del seu alcalde en relació a la qüestió investigada”. En aqueix ple, Agustí va justificar que tota la tramitació es va realitzar conforme a Llei i seguint les instruccions dels funcionaris municipals, i hui ha manifestat la seua “total confiança en el sistema judicial espanyol”.

Comparteix

Icona de pantalla completa