Diari La Veu del País Valencià
València – Compromís denuncia l’abandó de Natzaret
Compromís denuncia l’abandó de Natzaret: ni comunicacions, ni neteja, ni ordenació de carrers

-Compromís ha fet diverses preguntes a les regidories d’Urbanisme, Parcs i Jardins, Medi Ambient, i Benestar Social sobre el deplorable estat del barri de Natzaret, que té com a símbol l’abandó del Cuc de la Llum: la costosa passarel·la hui dia en desús, que havia d’unir el barri amb la resta de la ciutat.
-La regidora Consol Castillo denuncia “l’abandó generalitzat que pateix el barri, amb esta infraestructura oblidada, sense unes òptimes condicions de neteja, ni de poda de l’arbrat; ni tan sols estan asfaltats tots els carrers. És la València de l’oblit perpetuada pel PP en la perifèria”. Les respostes de l’equip de govern, segons la regidora “responen a la indiferència més absoluta, quan no són un bany d’irrealitat”.

El Grup Municipal Compromís ha preguntat a les regidories d’Urbanisme, Parcs i Jardins, Medi Ambient, i Benestar Social per la situació que pateix el barri de Natzaret, amb un “símbol de la desfeta” com és la passarel·la coneguda com el Cuc de la Llum. La regidora de Compromís, Consol Castillo, qualifica d’inaudit que “un pont que va costar 2,6 milions d’euros i que va patir un sobrecost del 30% al que hem hagut de fer front tots els ciutadans, estiga en un estat deplorable i tancat per als que havien de ser els seus usuaris: els vianants que han de travessar de Natzaret al Grau i vice-versa”. Així ho posem de manifest amb les imatges que adjuntem.

La situació de la passarel·la s’uneix amb els múltiples dèficits que pateix Natzaret. L’última pregunta que Compromís va fer a l’equip de govern sobre el deplorable estat del barri, indagava, com explica Consol Castillo, “quan seria el moment oportú per a asfaltar i ajardinar correctament els carrers Martínez Báguena i Castell de Pop, o el Camí del Canal. La resposta de l’Ajuntament sembla ser ‘mai’ perquè el regidor Alfonso Novo ens diu que el tram entre Martínez Báguena i Castell de Pop, així com el tram final a partir del C/Guitarrista Tárrega estan fora d’ordenació: els seus veïns han de pagar tots els impostos corresponents, però no tenen dret a una urbanització com cal”.

La mateixa situació es repeteix en el cas de l’arbrat, per exemple, al carrer Camí del Canal, o al Camí de les Moreres, on les copes dels arbres envaeixen totalment les voreres i impedeixen la circulació pel carril-bici d’esta última via. Finalment, apunta Castillo, cal assenyalar “la lamentable falta de recollida de fems que es fa al barri de Natzaret, on trobem trastos al costat dels contenidors durant dies, o fem que no s’arreplega quan cal. Tenim les evidències tant dels testimonis dels veïns, com de les fotografies que ens envien, però front a això, l’equip de govern s’encabota en pretendre fer-nos vore que tot està solucionat en Natzaret: no coneixen els barris perquè no xafen els seus carrers, un exercici que hauria de fer qualsevol bon governant”.

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa