Diari La Veu del País Valencià
Simulacre d’emergència i evacuació a Tavernes
El pàrquing municipal de Tavernes ha sigut l’escenari d’un simulacre d’emergència i evacuació

En el simulacre d’emergència i evacuació hi han participat agents de la Policia Local i personal de Protecció Civil de la localitat. L’objectiu del simulacre ha sigut comprovar els procediments d’evacuació i extinció prevists en el pàrquing, dins del màxim realisme de l’exercici.

El pàrquing municipal de Tavernes de la Valldigna ha sigut l’escenari on s’ha dut a terme un simulacre d’evacuació i extinció, en què han participat agents de la Policia Local i efectius de Protecció Civil. S’ha simulat un incendi fictici en la segona planta del soterrani del pàrquing, a conseqüència d’una explosió, i amb visibilitat nul·la per la presència de fum.

Així, després de l’avís dels veïns de la zona, s’activava l’alarma entre els equips operatius, coordinats pel centre de comunicació i control, i s’accionava el senyal d’evacuació de les instal·lacions de tot el personal present dins de les dues plantes del soterrani.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha manifestat què este simulacre ha servit per “comprovar els mecanismes de resposta i d’efectivitat dels nostres serveis d’emergència. La seua reacció ràpida i coordinada davant un problema de magnitud, en este cas una suposada explosió en el pàrquing muncipal, ens permeten millorar i coordinar totes aquelles accions que estan dirigides a salvaguardar vides i bens dels nostres veïns”.

El dispositiu preveu tant l’extinció del suposat incendi com la evacuació d’una víctima atrapada en l’interior de la segona planta del soterrani. L’avaluació del simulacre tindrà en compte la coordinació dels serveis actuants, temps d’evacuació real per eixides de la instal·lació, comportament col·lectiu dels equips actuants en una situació d’emergència, valoració del grau d’efectivitat de les vies d’evacuació existents i comprovació del sistema d’alarma i enllumenat d’emergència, entre altres.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa