Diari La Veu del País Valencià
Jornades d’hivern d’AKOE, escola de mestres a Picassent
L’AUMA de Picassent acull les I Jornades d’hivern d’AKOE, escola de mestres

L’Aulari de la Música i les Arts va ser el lloc escollit per l’organització de les jornades degut al gran interés que han despertat entre els mestres, i que s’ha traduït en un rotund èxit de participació. L’alcaldessa, Conxa García, present en la cloenda, va insistir en què, front a la crisi i les retallades, és més que necessari donar suport a este tipus d’iniciatives,

Més de 500 professionals de l’educació han participat durant dos vesprades en unes jornades de formació organitzades per l’escola de mestres d’AKOE educació, cooperativa d’escoles valencianes de segon grau integrada per nou centres educatius. L’objectiu de les jornades, titulades Innovació, intel·ligència i escola ha estat ser més eficaços i augmentar el nivell d’eficiència a les aules; així, en la primera sessió, els participants, provinents tant d’escoles cooperatives, com de les públiques i concertades, tingueren l’oportunitat d’escoltar Mar Romera, presidenta de l’Associació Francesco Tonucci i mestra, no solament de la pedagogia sinó també de la comunicació i de les emocions. La segona sessió va ser a càrrec de Javier Bahón, director de la Fundació Noves tendències educatives; tots dos centrats en el tema escola i intel·ligència.

En l’acte de cloenda de les Jornades va participar l’alcaldessa de Picassent, Conxa García, la qual va mostrar la seua satisfacció a acollir este acte de gran significat, perquè l’Ajuntament de Picassent, fidel al seu compromís amb l’educació, donarà sempre suport a iniciatives, com les d’estes Jornades, en la línia de treballar per una major qualitat de l’ensenyament dels nostres xiquets i xiquetes, perquè ells i elles són el futur. Per això, l’equip de govern que jo presidisc sempre es mostrarà en contra de les retallades dels governs autonòmics i central en matèria educativa, ja que no ténen cap justificació, perquè els diners destinats a educació mai són una despesa, sinò una inversió.

Les jornades conclouen hui, divendres, a la Sala d’Actes de Florida, Centre de Formació (Catarroja) amb la presentació del llibre Gracias Finlandia de Xavier Melgarejo una investigació rigurosa sobre el sistema educatiu finlandés.

Ajuntament de Picassent

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa