Diari La Veu del País Valencià
Cicle de Xerrades en Pau a Alcoi
La jornada tindrà lloc hui dimarts a les 20h a l’Associació de Veïns de la Zona Nord

L’Ajuntament organitza una jornada en record dels llibretaris en el marc del cicle de Xerrades en Pau

L’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació de Veïns de la Zona Nord han organitzat una jornada per recordar als llibertaris que van lluitar en contra de la dictadura franquista. Aquesta jornada tindrà lloc demà dimarts 18 de febrer a les 20 hores a la pròpia seu de l’Associació de Veïns de la Zona Nord.

L’activitat forma part del cicle Xerrades en Pau organitzat per la Regidoria de Cooperació, Solidaritat i Pau de l’Ajuntament d’Alcoi i té com a objectiu analitzar el paper que els llibertaris i els guerrillers van tindre en contra de la dictadura del General Franco i en defensa de les llibertats. Segons el regidor d’aquesta àrea Jordi Tormo, “es tracta d’un tema d’actualitat, ja que enguany es compleixen 75 anys de la fi de la Guerra Cilvil i des de l’Ajuntament tenim previst organitzar tota una sèrie d’activitats per recordar aquesta part tan obscura de la nostra història recent. Aquesta xerrada ens permetrà conèixer de primera mà el paper que van tindre els guerrillers durant el conflicte”.

La jornada comptarà amb la participació de Francisco Martínez “Quico”, guerriller que va lluitar en defensa de la llibertat i que presentarà el llibre “Guerrillero contra Franco. Guerrillero contra el olvido”, on rememora els seus anys de lluita. A més aquest acte servirà també per inaugurar l’exposició “Els últims llibertaris/ries. Homenatge al poble asturià” de l’artista Emili Blanes que podrà visitar-se a l’Associació de Veïns durant les pròximes setmanes.

Comparteix

Icona de pantalla completa