Diari La Veu del País Valencià
Xàbia demana més rigor en el pla autonòmic contra les inundacions
L’Ajuntament plasma el seu rebuig a la nova llei de l’avortament i el seu suport al fet que la Generalitat reclame a l’Estat el pagament del deute històric

L’Ajuntament de Xàbia va aprovar ahir en ple presentar al·legacions al document relatiu a la Prevenció de Risc d’Inundació de la Comunitat Valenciana (PATRICOVA). Aprofitant que la Conselleria de Medi ambient ha obert la fase d’exposició pública del pla d’acció territorial contra les inundacions, el Consistori trasllada l’acord del Consell Municipal d’Urbanisme i Medioambient, que reclama que s’estudie amb més detall les superfícies afectades per la perillositat d’inundació, sobretot les incloses en el nivell 4 i 5 (que abasta gran part del terme municipal pròxim al riu Gorgos).

Segons l’al·legació municipal, aquest document “no té rigor suficient”, en tant que “aquesta proposta condicionara la redacció del pla general així com la confecció del nostre estudi de inundabilitat afecte a aquest nou PGOU, el qual estudia les afeccions derivades de la inundabilidad sobre el territori amb major nivell de detall”.

En l’apartat de mocions, l’Ajuntament va aprovar un text en defensa de la lliure decisió de les dones i en contra de la nova regulació de la interrupció voluntària de l’embaràs que, en forma d’avantprojecte, va aprovar el consell de Ministres el passat 20 de desembre. La moció, presentada per la regidora d’Igualtat, Empar Bolufer, sosté que “el dret a la maternitat lliurement decidida implica que siguen les dones els qui decidisquen sobre el seu embaràs” i que aquesta decisió “conscient” siga respectada. És per açò que sol·licita al Govern que retire l’avantprojecte de llei de l’avortament i mostra el seu rebuig per la regressió que suposaria la seua aprovació. L’acord va tirar endavant amb els vots a favor del PSPV, Ciutadans per Xàbia, quatre regidors no adscrits, un regidor de Compromís i tres el grup popular. Els edils del PP van aclarir que el seu vot no respon a una postura oficial del partit, sinó que va ser emès en consciència per cadascun. Amb aquest mateix plantejament, es van abstenir l’edil de Compromís Pepa Chorro i els de Xàbia Democràtica, Juan Luis Cardona i Pere Sapena. Per la seua banda, el portaveu d’aquesta última formació independent, Oscar Antón, va ser l’únic que va votar en contra.

Una altra moció que va tirar endavant el ple amb el suport unànime dels regidors va ser la presentada per Compromís per a reclamar el deute històric de l’Estat amb la Comunitat Valenciana acumulat per la infrafinanciació autonòmica entre els anys 2002 i 2012. Aquest text insta al Consell al fet que reivindique legislativament els 13.449 milions d’euros d’aquest deute històric.

Comparteix

Icona de pantalla completa