Diari La Veu del País Valencià
Èxit de lectors a la nova biblioteca de Xàbia
Quasi 2.500 lectors han passat per la Biblioteca de Duanes en el seu primer trimestre de funcionament

L’Ajuntament de Xàbia programa les primeres activitats d’animació lectora en aquesta nova infraestructura del port

La nova Biblioteca de Duanes, a Xàbia, porta ja tres mesos oberta al públic. En aquest trimestre han passat per les seues sales 2.419 lectors, dels quals 1.063 són xiquets i xiquetes. Quant als serveis utilitzats, s’han prestat més d’un miler de llibres i s’han realitzat 393 connexions a internet. Per a donar a conèixer aquestes instal·lacions recentment posades a la disposició dels ciutadans, des de l’Ajuntament s’han programat visites dels estudiants dels col·legis Port de Xàbia, Arenal i l’institut número 1. En concret han sigut 225 escolars els que han anat a conèixer la biblioteca durant el mes de novembre i altres 92 al desembre.

Des del departament d’Educació i Cultura que dirigeix Empar Bolufer mostren la seua satisfacció perquè en aquests tres mesos s’han donat d’alta com a usuaris de la biblioteca un total de 138 nous lectors. Per a seguir amb aquesta bona tendència, s’han començat a programar activitats culturals i d’animació lectora en les dependències del port. De moment, es realitzarà un contacontes infantil al mes; serà el tercer dijous de cada mes, a les 17.30 hores i el primer d’ells el protagonitzarà dijous que ve, 23 de gener, l’escriptora local Pepa Guardiola, qui narrarà històries infantils. Els pròxims contacontes estan previstos per al 20 de febrer i el 20 de març.

La Biblioteca de Duanes també comença a acollir altres activitats de caràcter cultural, com la presentació del llibre “Pobles valencians abandonats” que ha organitzat el col·lectiu Xàbia Viva. Aquesta serà el divendres 24 de gener a les 20 hores. Ja a l’abril també està previst presentar al públic la novel·la “El guante verde” de Mila Aumente.

Comparteix

Icona de pantalla completa