Diari La Veu del País Valencià
Sueca inspira una història de la campanya ‘Llegir en valencià’
Les cançons tradicionals valencianes són les protagonistes de la col·lecció «Llegir en valencià, les nostres cançons».

-El catxerulo d’Andreu. La tarara es repartirà amb el diari Levante-EMV diumenge 26 de juny.

L’onzena edició de la campanya «Llegir en valencià», convida els lectors a llegir relats que els submergiran en les històries que, al voltant d’una cançó popular valenciana, han imaginat i escrit els autors i les autores. L’Ajuntament de Sueca col·labora, entre d’altres consistoris, en esta iniciativa per tal de fomentar la lectura en la nostra llengua entre els més joves amb textos d’una gran qualitat literària escrits per a l’ocasió per autors valencians consolidats i de renom. Entre ells està l’escriptor suecà, Josep Franco, qui s’ha inspirat en la tarara per a escriure El catxerulo d’Andreu. La tarara.

Andreu Claver és un xiquet entremaliat a qui la mort de son pare, Ximo el Ratat, l’obliga a fer-se un xic seriós i treballador que ha d’ajudar sa mare, Saletes la Tendra, per a tirar avant. Comença a treballar als camps d’arròs i allà coneix Manuel, un de tants emigrants que arriben a Sueca cada setembre a guanyar-se la pataqueta. L’amistat amb Manuel, un home honrat i treballador, canviarà la vida d’Andreu i Saletes per sempre.

La col·lecció «Les nostres cançons»

L’objectiu d’esta campanya impulsada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és, com les anteriors, que la gent llija i que, a més, ho faça en valencià. «Llegir en valencià, les nostres cançons» és l’única campanya de promoció de la lectura en valencià en què estan implicades nombroses entitats públiques i privades que treballen per un objectiu comú: fomentar la lectura i promocionar la nostra llengua. Així com donar a conéixer els costums, les tradicions i la cultura del poble valencià.

Entre els i les autores que participen enguany en la campanya està Teresa Broseta, Isabel Canet, Carles Cortés, Enric Lluch, Pepa Guardiola, Vicent Usó, Anna Moner, Silvestre Vilaplana, Mercè Climent i Àngels Gregori. Cada narració està dedicada a una cançó popular concreta: La Panderola, La xata melindrera, El Cabanyal, Amparito la filla del mestre, Ja ve Cento de ca la nóvia, El sereno i la serena, Serra de Mariola, El tio Pep se’n va a Muro, La lluna, la pruna i A la voreta del mar.

Comparteix

Icona de pantalla completa