Diari La Veu del País Valencià
Dessalinitzadores de Moncofa Orpesa
El diputat d’EUPV a Les Corts Valencianes, Víctor Tormo, assegura que les dessaladores de Moncofa i Orpesa simbolitzen els costos d’una política destinada a nodrir l’especulació urbanística i no a satisfer les necessitats de la gent.

El diputat critica la construcció de plantes dessalinitzadores inútils que han costat al voltant de 100 milions d’euros. “Aquestes plantes es troben paralitzades degut que es van construir per a subministrar aigua al desenvolupament urbanístic desbocat dels anys anteriors a la crisi de la rajola.

El parlamentari recorda que els dos grans partits, PSOE i PP, van recolzar defensar dues opcions contraposades, un les plantes dessalintizadores, i un altre el transvasament, però darrere estava el mateix model de creixement completament destructiu del nostre territori dels macropai. Amb l’esclat de la bombolla immobiliària aquestes infraestructures s’han tornat supèrflues”, afirma el parlamentari, “és un clar exemple d’inversions destinades garantir els negocis especulatius d’uns quants i no pensant en les necessitats i demandes reals de la gent”.

Tormo afirma que en concret són dues les plantes dessalinitzadores, la de Moncofa i la d’Orpesa, de 57 i 51 milions d’euros respectivament les que es troben finalitzades, “però els municipis ja no necessiten noves fonts d’aigua i no volen pagar la despesa del seu manteniment, ni utilitzar un aigua que es molt més cara que l’habitual. Un projecte completament fallit que hem pagat en tots i totes i del que ningú ha assumit cap responsabilitat política”.

El diputat d’Esquerra Unida afirma que el que cal és replantejar-se el model de creixement que volem per al nostre territori. “Per a Esquerra Unida, la millor política de gestió de l’aigua és l’estalvi d’aquest bé escàs, un ús racional dels nostres recursos hídrics, un desenvolupament urbanístic sostenible i un manteniment i millora de les infraestructures existents que impedisca la pèrdua de milers de litres per filtració, a causa de canalitzacions en mal estat”.

EUPV Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa