Diari La Veu del País Valencià
Rehabilitació i condicionament del Pont de Ferro de Sueca
L’Ajuntament de Sueca ha aprovat, en el ple de setembre, una moció de tota la corporació municipal sobre la rehabilitació i condicionament del Pont Alfons XIII, conegut popularment com el Pont de Ferro de Fortaleny.

Amb l’aprovació d’esta moció, el consistori s’adherix a la reivindicació de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, un col•lectiu que concentra diferents entitats que s’han unit per a reivindicar la restauració i l’adequació de la infraestructura per a l’ús de ciclistes i vianants.

S’estima que el cost rehabilitació del pont, tancat al públic des de l’any 2010, podria ascendir fins als 2 milions d’euros. “A esta quantia caldria sumar, a més, altres 2,5 milions d’euros per a adequar la infraestructura per a l’ús de ciclistes i vianants”, segons ha explicat la regidora de Serveis Interns i diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho.

Moncho ha apuntat també que el diputat provincial de Carreteres, Pablo Seguí, assegura que hi ha una partida prevista per a recuperar este pont, una estructura que va ser inaugurada fa vora 100 anys i que forma part del patrimoni històric, cultural i paisatgístic de la comarca de la Ribera Baixa.

Després que s’aprovara la moció per unanimitat, l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha fet també un reconeixement públic a la tasca de l’alcaldessa de Fortaleny, Juani Clos, de qui assegura naix esta iniciativa. Tamarit s’ha mostrat satisfeta també pel treball coordinat entre els alcaldes de diferents municipis de la comarca.

En este sentit, altres ajuntaments com el de Llaurí també s’han adherit a la demanda de la plataforma i han apostat per donar suport a les seues reivindicacions aprovant també una moció per la rehabilitació i reutilització del pont.

Comparteix

Icona de pantalla completa