Diari La Veu del País Valencià
Plenari de maig celebrat a Pedreguer
Entre altres coses, es va aprovar l’exposició pública del Pla General i la proposta d’empresa adjudicatària per construir el pavelló

El passat dimecres, 13 de maig, l’equip de govern de Pedreguer portava a la sessió extraordinària convocada dos assumptes llargament esperats per la ciutadania.

D’una banda, l’aprovació de l’exposició pública del Pla General. Recordem que Pedreguer encara es regeix per les normes subsidiàries de 1983.Aquest pla ha estat punt de fricció durant diferents legislatures.

Ara, per fi, s’exposarà durant 45 dies un pla en què, entre altres coses, no apareix el traçat del tren de la costa que destrossava bona part del terme de Pedreguer per buscar una estació que se situava en la punta de Benimaquia, a Dénia, sinó que s’aposta pel recorregut paral•lel a l’autopista; tampoc apareix el motiu que va fer que el pla es quedara sobre la taula durant l’anterior legislatura, una ronda que es proposava per desdoblar la carretera de la Llosa al seu pas per Pedreguer. El punt es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern.

D’altra banda, finalment, sembla tirar endavant el projecte del pavelló. El plenari va aprovar per unanimitat la proposta d’empresa adjudicatària per la construcció d’aquesta infrastructura esportiva, llargament reivindicada per la comunitat esportiva de Pedreguer.

S’han presentat 16 empreses, i la millor valorada ha estat Grupo Generala. El projecte ronda el 1.300.000 € i està subvencionat al 100 % per la Generalitat dins de l’anomenat “Pla Confiança”.

Al 2012 va estar a punt d’adjudicar-se, però l’equip de govern va decidir deixar sobre la taula l’adjudicació, ja que la Generalitat no es comprometia a fer un pla de pagaments, amb el perill de que l’empresa paralitzara les obres (com de fet, ha passat en diferents localitats per aquest motiu), ja que l’Ajuntament tampoc disposava de liquiditat per anar fent front a les certificacions d’obra; ara, segons l’equip de govern, gràcies a l’excedent de tresoreria de què gaudeix Pedreguer (excedent, que, segons la llei, només es pot gastar en determinades despeses, entre elles, el finançament d’obra subvencionada, com el pavelló), es podrà fer front a aquestes certificacions, a l’espera que la subvenció arribe.

Si tot va bé, el pavelló pot estar construït entre desembre de 2015 i principis de 2016.

Altre punt de l’ordre del dia era la liquidació del pressupost de 2014, que torna a donar un superàvit del romanent de tresoreria de més de milió i mig d’euros, una baixada del nivell d’endeutament al 37,57% (al 2011 era del 75%) o un període de pagament a proveïdors de 8 dies abans del que estableix la llei.

Comparteix

Icona de pantalla completa