Diari La Veu del País Valencià
Compromís sol·licitarà que l’1% cultural per al Castell de Sagunt
Compromís sol·licitarà que l’1% cultural de la L.A.V.València-Castelló es destine al Castell de Sagunt

El Castell és el Monument de major importància en el recorregut de la infraestructura.

Compromís sol·licitarà a les Corts Generals, a través del seu diputat Joan Baldoví, que l’1% cultural que les obres que ADIF ha d’escometre en la línia d’alta velocitat València- Castelló es destinen al Castell de Sagunt.

Així mateix estem parlant de l’ordre de 7,7 milions d’euros que servirien per a pal·liar la situació d’abandó que pateix el Monument de més de 2.500 anys d’història, donat que el tercer carril de connexió entre València i la capital de la plana, un Pressupost d’Execució Material al voltant de 770 milions d’euros.

Els trams que afecten a Sagunt ascendeixen a 225 milions, per tant la inversió mínima seria de 2,25 milions d’euros. Allò que no s’ha aconseguit via pressupost deuria treballar-se a través d’aquesta reclamació, que el ministeri de foment fa efectiva en els seues obres d’infraestructura, donat que la urgència en la intervenció en el Castell és notable i el seu estat d’abandó és motiu de reiterades denúncies.

Hem de recordar també que aquesta obra deuria incloure el cobriment de les vies i no ho fa, deixant-la per a una posterior negociació ajuntament-ministeri-generalitat. Per això, des de Compromís pensem que no podem consentir que amb un monument de les característiques i la importància del Castell, travesse la ciutat un obra d’eixes característiques i l’1% cultural no es destine a la seua recuperació.

“És inconcebible el retràs en l’adjudicació d’eixes obres tan importants per a l’economia del País Valencià, i de Sagunt ja que inclouen la connexió amb el Port marítim. Igualment també, i donat que el Castell de Sagunt és un monument de titularitat estatal, es tracta d’una oportunitat que la ciutat no pot perdre per posar en valor un monument que necessita intervencions urgents en matèria de seguretat, accessibilitat i didàctica del gran valor dels espais que alberga.” indica la regidora Teresa Garcia.

Compromís per Sagunt

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa