Diari La Veu del País Valencià
La PAH convoca la ciutadania per evitar un nou desnonament a València
RedactaVeu / València

La Plataforma d’Afectats per les Hipoteques de València i l’Horta Sud convoquen la ciutadania a una nova acció d’Stop Desnonaments. En aquesta ocasió, demà, dilluns 1 de juliol a les 11:30 hores al carrer Illes Canàries, 245, a València. L’objectiu és evitar el desnomament de Raquel.

Raquel és una dona de 31 anys amb dues filles de 6 anys i 3 anys i que ha patit violència de gènere -té dues sentències d’allunyament del maltractador-. Fa més d’1 any que viu com a llogatera -sense contracte- en un habitatge on el propietari té una hipoteca amb NovaCaixaGalicia, i que, a dia de hui, està “desaparegut” i té obert procediment d’execució hipotecària.

NovaCaixaGalicia, en tenir coneixement de l’existència de Raquel com a llogatera, ho va notificar al jutjat, dictant el jutge que, després de la subhasta de l’immoble, hauria d’abandonar l’habitatge. Raquel, entre sanglots, va demanar al jutge la notificació amb dos mesos d’antelació per poder buscar una alternativa habitacional i així li ho va concedir.

Tanmateix, la sentència és de data 20 de Març de 2013, i Raquel va rebre, la notificació del llançament (desnonament) per al dilluns 1 de juliol, l’11 de juny. No obstant això, ella va rebre la notificació el divendres 21 de juny, és a dir, “amb tan sols 10 dies d’antelació”, han denunciat des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de València. La resposta del funcionariat va ser que “estaven buscant-la des del dia 11”.

La PAH València i la PAH Horta Sud “hem aconseguit el suport del col·legi de les filles Vam presentar la setmana passada escrit al jutjat demanant un lloguer social de l’habitatge, a més dels documents de violència de gènere i la sol·licitud de justícia gratuïta, amb la intenció de paralitzar el llançament. Dijous passat, en personar-se de nou Raquel al jutjat, la funcionària va informar que el jutge no ha pogut conéixer el fet perquè no ha vingut, ja que “la seva senyora estava ‘indisposada’ “.

“Un cas flagrant”

El cas de Raquel és flagrant, acumula: “Abús d’una caixa que ha estat nacionalitzada amb fons públics, abandó de funcions del funcionariat públic i desemparament i indefensió absoluta d’una dona víctima de violència de gènere, així com el rebuig dels serveis socials de buscar una solució habitacional a aquesta família i ni tan sols elaborar un document de situació d’exclusió”, expliquen des de la PAH. El resultat, “una nova violació de drets fonamentals que vinculen directament els poders públics, dret a seguretat jurídica i tutela judicial així com vulneració del dret a l’habitatge i la protecció jurídica al menor”.

Comparteix

Icona de pantalla completa