Diari La Veu del País Valencià
Ordenances antisocials per al 2014 a Banyeres
Compromís de Banyeres de Mariola critica la insensibilitat del Govern del PP cap a les persones més colpejades per la crisi.

El Grup Municipal Compromís de Banyeres de Mariola ha fet públic que no està d’acord amb l’aprovació per part del PP i del PSOE de les ordenances fiscals 2014 perquè «no tenen en compte els ciutadans més vulnerables». Els regidors basen la seua abstenció en què «no s’ha contemplat cap excepció ni ajuda fiscal als ciutadans que pateixen risc d’esclussió social per l’actual crisi econòmica».

Compromís va defensar que quedaren exempts de les taxes més bàsiques de clavegueram, IBI i brossa «les persones que han estat expulsades de les seues cases i s’han quedat al carrer d’una manera dramàtica», ja que «si es perdona aquest import no desbancarà l’Ajuntament, però podria ser molt important per a algunes famílies que es troben al llindar de la pobresa». El Govern municipal del Partit Popular va contestar que eixes ajudes serien il·legals si aparegueren en les ordenances, per la qual cosa es va negar a acceptar la proposta. Els regidors nacionalistes han contestat que reclamen del Govern municipal «voluntat política real i solucions imaginatives per a ajudar els veïns de Banyeres més enfonsats, perquè només posant excuses no s’ajudarà les famílies afectades i alguns pateixen situacions desesperades».

Els regidors nacionalistes consideren que «el PP ha demostrat no tindre sensibilitat per aquest problema» i reclamen que canvie d’actitud emprenent accions concretes per a donar solucions als casos d’esclussió social de Banyeres.

Compromís per Banyeres de Mariola

Comparteix

Icona de pantalla completa