Diari La Veu del País Valencià
La ‘desinformació’, a debat
RedactaVeu / València

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) ha organitzat el debat ‘Contra la desinformació’, que comptarà amb el periodista José María Izquierdo com a convidat principal, autor del llibre Para qué servimos los periodistas (hoy)?

El Debat tindrà lloc demà dimecres, dia 12 de juny a les 19 hores al Centre Cultural La Nau (aules seminari).

ACICOM ha aconseguit generar sinergies entre un ampli ventall d’organitzacions que representem diversos punts de vista sobre la informació: la ciutadania, els professionals, la formació i la investigació.

L’acte, que tindrà lloc dins els actes del Fòrum de Debats de la Universitat de València, comptarà amb la participació de José Ignacio Pastor Pérez, president de l’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació); Ignacio Andreu, membre de la directiva de la Unió de Periodistes Valencians, i Josep Lluís Gómez-Mompart, catedràtic de periodisme a la Facultat de Filologia Traducció i Comunicació de la Universitat de València, en representació de les entitats coorganitzadores de l’acte, entre les quals també hi ha l’Associació RedPública i Ca Revolta.

En un moment en què els acomiadaments, els tancaments i les pèrdues econòmiques en els mitjans de comunicació arriben a xifres més que alarmants i en què la consideració social sobre els periodistes no és precisament alta, José María Izquierdo reflexiona en aquest assaig sobre la necessitat de l’ofici d’explicar i les moltes raons que en justifiquen l’existència. D’altra banda, cal lluitar contra la desinformació, ja que hi ha enemics que es poden vestir de moltes coses, com gabinets de comunicació, caps de premsa, etc. Per això, cal tenir en compte que amb aquesta professió de periodista s’influeix molt en la societat, per a bé o per a mal.

Jose María Izquierdo diu: “Per a què servim els periodistes?”. Els organitzadors del debat consideren que “servim per a contar les coses als demés. Donar a conéixer les coses que els poderosos no volen que es coneguen. Perquè els ciutadans sàpiguen coses, i quantes més coses saben més lliures són i amb major força poden exercir els seus drets. Per a això entre altres coses serveixen els periodistes hui”.

El debat, expliquen, “hem volgut emmarcar-lo dins de NAU XXI, el ‘think tank’ universitari que ha promogut la reflexió i el debat entorn al tema Comunicació i canvi: Cap a on van els mitjans de comunicació?

L’entrada a les aules seminari (tercer pis de La Nau) és lliure i limitada a la capacitat de la sala.

De les 18:30 a les 19 h, l’autor de Las mil frases más feroces de la derecha de la caverna, Los cornetas de la apocalipsis (il·lustracions de Tomás Ondarra) o Elogio del panfleto y reivindicación de la demagogia, entre d’altres, signarà la seua última obra. ¿Para qué servimos los periodistas? (hoy)?, que es vendrà allà mateix per la llibreria Railowsky.

Comparteix

Icona de pantalla completa