Diari La Veu del País Valencià
12 de juny, jornada de lluita en defensa del sistema públic de serveis socials
RedactaVeu / València

La Marea Taronja Estatal convoca tots els sectors del sistema públic de serveis socials, a usuàries i usuaris, a professionals i treballadors, a una jornada de lluita en defensa del Sistema Públic de Serveis Socials com a quart pilar de l’Estat de Benestar. L’Aliança en Defensa del Sistema Públic de Serveis Socials i Coordinadora Dependència i Discapacitat convoquen aquesta jornada en el nostre territori per a demà dia 12 de juny.

Entre les principals reivindicacions està el seu rebuig als impagaments i les retallades i a la reforma del règim local i l’exigència d’uns serveis socials públics com a garantia dels drets socials i la dignitat.

A més, demanen un sistema de finançament adequat i suficient del sistema públic de serveis socials i un sistema de protecció social a la dependència i a la discapacitat com a dret de ciutadania.

L’acte començarà a les 12 hores amb una concentració a la Plaça de la Mare de Déu de València, on segons han explicat els organitzadors, cal acudir amb pancartes i samarretes (taronges i roges). Allà matiex es llançaran globus taronja i es farà la lectura del manifest.

Per la vesprada, a les 19 hores, hi ha convocada una assemblea general i oberta de persones usuàries, famílies i treballadores del sistema públic de serveis socials en Ca Revolta (carrer Santa Teresa, núm. 10, València).

Durant els actes de la Jornada de Lluita es farà una crida al sector per a concórrer a la manifestació del 15J com a Marea Taronja, juntament amb la resta de plataformes en defensa dels altres pilars de l’Estat de benestar (ensenyament, sanitat, món del treball). El punt de trobada de la Marea Taronja serà la Delegació d’Hisenda (c/ Guillem de Castro) a les 17.30-17.45 hores del 15J.

Comparteix

Icona de pantalla completa