Diari La Veu del País Valencià
‘L’or dels valencians’, l’espoli fiscal ens ofega
La Sala d’Actes de l’Ajuntament de Faura acull des de dimecres l’exposició ‘L’or dels valencians‘, una mostra que, en paraules de Joan Vea, secretari de Política Econòmica d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), “fa ben palès el gran problema que patim al País Valencià: l’espoli fiscal”.

A través de diversos panells, l’exposició mostra d’una manera molt gràfica tot un seguit de dades sobre com el conjunt dels valencians aportem recursos a la mal anomenada solidaritat interterritorial, tot i ser un territori pobre de l’Estat espanyol. De fet, en lloc de rebre recursos en concepte de solidaritat, el País Valencià aporta cada any una quantitat de diners equivalent a 15 hospitals com La Fe. Joan Vea, col·laborador de l’exposició, afirma de manera contundent que “sense espoli fiscal, no hauríem d’haver carregat amb les retallades en educació i en sanitat pública que patim la ciutadania del País Valencià”.

D’altra banda, la presidenta d’ERPV-Faura, Anna Martínez, ha posat l’èmfasi en el fet que “el ʹmalgovernʹ del PP, a València i a Madrid, malbarata els escassos recursos públics atorgant canongies als seus militants”, en clara referència, entre altres, al nomenament del president de les ʹNuevas Generacionesʹ, Juan Carlos Caballero, com a secretari de l’IVAJ, amb una nòmina de 45.110 € anuals. “Si tingueren decència, perquè vergonya i honestedat no en tenen, reclamarien als seus acòlits de la Moncloa que deixaren d’estafar els valencians”. “Els valencians estem farts de pagar per ofrenar noves glòries a Espanya: damunt d’estafats, cornuts, com diu la dita, i pagant el beure i el menjar dels altres”, ha etzibat Anna Martínez.

Comparteix

Icona de pantalla completa