Diari La Veu del País Valencià
Presentació del sistema operatiu Firefox OS a València
València ha sigut escenari per a la presentació del sistema operatiu Firefox OS App Days.

Aquest event estava dirigit principalment per a desenvolupadors, però després de les presentacions i descripcions conceptuals, es va donar pas a una introducció tècnica a l’arquitectura del sistema operatiu. Després es realitzaren una sèrie de tallers pràctics on els assistents pogueren fer aplicacions funcionals a aquest sistema operatiu.

Firefox OS és un nou sistema operatiu obert iniciat per la fundació Mozilla. El concepte bàsic es utilitzar el navegador com a sistema operatiu sobre el qual es pot executar aplicacions independentment de a quin dispositiu estiga executant el navegador.

En la pràctica i per a l’usuari final significa que no cal reemplaçar el sistema operatiu de la terminal per a executar Firefox OS, si l’smartphone, tauleta tàctil o pc té instal·lat el navegador Firefox.

Participants en la jornada

Així ja té tot allò necessari per a fer funcionar aplicacions Firefox OS, de fet pot ser estiga una persona llegint aquesta noticia des d’un telèfon amb Andriod executant Firefox, o des d’una tauleta tàctil.

La web Oberta

Aquesta es una tecnologia oberta. La intenció del projecte va més enllà de crear un sistema operatiu més, és crear un estàndard per al desenvolupament d’aplicacions per a la web.

Altres fabricants son lliures d’implementar aquest estàndard als seus sistemes amb el gran avantatge que açò supondria tant per als desenvolupadors de software com per als usuaris finals.

>

MWC13: puesta de largo de Firefox OS, el sistema operativo de Mozilla

>

(MWC) Descubre Firefox OS, el nuevo sistema operativo móvil

Comparteix

Icona de pantalla completa