Diari La Veu del País Valencià
Una pirotècnia dirigida per una dona dispararà la mascletada aquest 8 de març

RedactaVeu / València.

La pirotècnia Caballer FX-Global Foc, dirigida per María José Bàrbara Lora Zamorano, serà l’encarregada de disparar la mascletada d’aquest dimecres 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. En la balconada municipal hi estaran presents la consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i els equips femenins dels clubs de futbol València CF i Llevant UD.

María José Bàrbara Lora Zamorano és pirotècnica des de fa més de 20 anys i és la cinquena generació de pirotècnics des de 1877, néta de Josefina Caballer i neboda de Miguel Zamorano Caballer de Montcada.

La pirotècnia Caballer FX-Global Foc, a més de realitzar treballs pirotècnics tradicionals, també fa espectacles multimèdia, piromusicals, pirolletrers, de foc fix i efectes especials. En 2009, va participar en el 14é Festival Internacional de Pirotècnia a Valladolid i en 2011 en la Petxina d’Or en el Festival Internacional de Sant Sebastià. En l’àmbit internacional, en 1977 va obtenir el primer premi del Concurs Internacional de Focs Artificials a Nova York i l’any 2000 va ser el primer premi en l’Espectacle Piromusical en Vancouver. Recentment aquesta pirotècnia ha participat també a València en la Nit de Cap d’Any en l’Ajuntament en 2016 i en la inauguració de l’Exposició del Ninot en el Museu Príncep Felip en 2017.

Comparteix

Icona de pantalla completa