Diari La Veu del País Valencià
Bonig: ‘El Govern valencià intenta instaurar el perillós germen nacionalista català’

RedactaVeu / València

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, en un desdejuni informatiu celebrat aquest dijous a València conjuntament amb el seu homòleg del Partit Popular català, Xavier García Albiol, ha alertat del “perillós” germen nacionalista emprés pel Govern del País Valencia.

Així, Bonig ha lamentat que hi haja partits que facen “un camí perillós” que “ha provocat divisió total de la societat catalana” i ha advertit que a la nostra autonomia des de la Generalitat Valenciana -formada per PSPV i Compromís- “veiem com intenten instaurar el mateix germen nacionalista”. “Els traços són els mateixos, el full de ruta dissenyat i el patró es repeteix, encara que ací les formes són diferents”, ha alertat.

La síndica popular a les Corts ha afirmat que els catalans i els valencians “comparteixen reivindicacions” que s’aconseguiran “si anem de la mà, però des de la lleialtat institucional a un projecte que es diu Espanya”. “Tenim una mateixa veu i així hauria de ser”, ha reivindicat. En aquest sentit, ha lamentat “el dany” que ha fet el separatisme a “l’Espanya plural i diversa” perquè “ha impedit que els grans problemes no puguen abordar-se”.

Isabel Bonig, durant la seua intervenció aquest matí. Foto: EP.

Per la seua banda, el president del Grup Parlamentari Popular en el Parlament de Catalunya, Xavier García Albiol, ha subratllat que mentre a l’Estat espanyol estiga governant el PP “els independentistes no aconseguiran el seu objectiu de separar Catalunya de la resta de la nostra nació”, al mateix temps que ha insistit que “Espanya necessita més Catalunya i Catalunya més Espanya”.

D’aquesta manera, ha remarcat que no hi haurà referèndum a Catalunya “mai” perquè “tot i que volen disfressar les eleccions autonòmiques” amb unes urnes per a demanar la independència “seguiran sent eleccions autonòmiques”.

Xavier García Albiol.

Bonig i Albiol s’ha pronunciat en aquests termes durant un desdejuni informatiu del ‘Fórum Europa. Tribuna Mediterrània a València’. En la seua intervenció, Albiol ha afirmat que l’independentisme viu “en un relat fantasiós i fora de la realitat” que s’alimenta “del conflicte constant”. En aquest sentit, ha retret al president de la Generalitat catalana, Carles Puigdemont, que no assistira a la Conferència de Presidents perquè “va renunciar a posar veu als problemes de Catalunya” i a abordar qüestions que afecten l’autonomia com el sistema de finançament o les “alarmants” xifres d’Educació.

Al seu parer, el problema va “més enllà” de la ruptura del país perquè radica en el fet que “l ‘establiment’ polític està disposat a crear un conflicte social per a mantenir-se en el poder”.

Preguntat pel judici contra l’expresident català Artur Mas per haver desobeït el Tribunal Constitucional en haver dut a terme la consulta del 9-N, Albiol ha admès “no estar satisfet” amb el fet de veure “un expresident de la Generalitat assegut en una banqueta per desobeir” perquè és “una imatge molt poc gratificant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa