Diari La Veu del País Valencià
La Plataforma per la Llengua reclama a Playmobil que etiquete en català
RedactaVeu / València

“Mentre les grans empreses del sector, com Playmobil, no incorporen el català als seus productes, no aconseguirem revertir aquesta situació. Si Playmobil etiquetara en català podria, a més de complir la llei, aconseguir arrossegar altres marques de joguets per una simple qüestió de competència”.

Aquest és el text de la campanya iniciada per la Plataforma per la Llengua, #PlaymobilEnCatalà, per a la qual ja ha aconseguit més de 7.500 de les 15.000 adhesions a aquesta petició. En el mateix s’explica que els famosos clics de la marca Playmobil “són uns dels molts joguets que no estan etiquetats en català, amb la qual cosa desobeeixen la normativa catalana”.

L’ONG del català defensa que si Playmobil etiquetara en català podria, “a més de complir la llei, aconseguir arrossegar altres marques de joguets per una simple qüestió de competència”.

Una llengua minoritària en el sector del joc i la joguina

En la mateixa petició es recorda que la presència de la llengua catalana en el sector del joc i el joguet és minoritària, amb només un 8% del total de productes disponibles, tal com denuncia la Plataforma per la Llengua a l’InformeCAT 2016. Així, el 92% dels joguets no tenen en compte el català i incompleixen el Codi de Consum de Catalunya, que a l’article 128-1 garanteix el dret dels consumidors a rebre les informacions bàsiques de l’etiquetatge i les instruccions dels productes en català.

Per això, la Plataforma reclama el suport de la ciutadania per tal d’exigir a Playmobil que etiquete en català i que, així, servisca d’exemple a altres marques de joguines. Podeu signar la petició en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa