Diari La Veu del País Valencià
València i Barcelona tornaran a estar connectades per avió
ACN / València

Air Nostrum tornarà a connectar els aeroports de Barcelona i València a partir del pròxim 26 de març després de cinc anys sense vols regulars entre les dues ciutats. Així ho ha anunciat als mitjans el president d’Air Nostrum, Carlos Bertomeu, en una compareixença conjunta amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, després de la reunió que han mantingut aquest dilluns.

Puig ha remarcat, però, que el restabliment d’aquesta línia no tindrà cap cost per a la Generalitat Valenciana. “Per a nosaltres és molt important aquesta connexió entre València i Barcelona perquè a hores d’ara no hi havia cap tipus de possibilitat de transport ràpid”, ha assenyat el cap del Consell, qui ha recordat que no hi ha cap línia d’altra velocitat.

Al respecte, ha afegit que en moltes ocasions el Govern valencià ha denunciat que és “insòlit i irracional que entre la segona i la tercera ciutat d’Espanya no hi haja una connectivitat amb AVE”. Per tant, ha dit, aquesta “connexió ràpida a través de l’avió és ara més necessària que mai”.

Ximo Puig ha explicat que l’acord amb Air Nostrum és un acord de ‘comàrqueting’ per “aprofitar la capacitat que té Air Nostrum per situar diferents destinacions i també diferents esdeveniments”. La col·laboració tindrà una inversió màxima de fins a sis milions d’euros a càrrec de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV).

L’acord preveu pintar els avions de la flota amb un fuselatge diferent per poder tematitzar la publicitat en funció dels esdeveniments, pobles i destinacions turístiques. Seran un total de 20 avions al llarg de quatre anys, actuació que es combinarà amb repartiment de fullets a bord i proves gastronòmiques de productes valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa