Diari La Veu del País Valencià
Fuset, plorant, als valencians: ‘Per favor, celebreu que som Patrimoni’
RedactaVeu / Addis Abeba / València

“Ja està. Som Patrimoni. Enhorabona a tots. La gent que esteu a València, per favor, celebreu-ho i prengau consciencia del que tenim”. Aquest és el missatge que, absolutament desbordat per l’emoció, el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha llançat als “més de 200.000 fallers i al conjunt de la societat valenciana” des de la capital etíop en què s’ha aprovat aquest dimecres el reconeixement de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

En el vídeo que el mateix Pere Fuset ha penjat a la seua pàgina de Facebook pocs instants després de conèixer-se la notícia, assegura, entre llàgrimes i visiblement nerviós, que aquesta declaració “és el reconeixement al treball dels molts valencians i valencianes durant molt anys: dels d’ara, dels d’abans i dels que vindran”.

En el seu missatge gravat des d’Addis Adeba, Fuset lamenta “perdre’s la –previsible− festa en València” per la declaració de les Falles com a Patromini de la Humanitat durant l’onzena Assemblea de la UNESCO celebrada en la seu de l’ONU a Addis Abeba, ja que “òbviament hui no hi han vols cap allà” i demana, torcant-se les llàgrimes, que “per favor, a la gent que esteu allí, celebreu-ho i prengau consciencia del que tenim”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa