Diari La Veu del País Valencià
Detenen un professor anglès a Pego acusat de delictes sexuals contra menors al Regne Unit

ACN / Pego.

Agents de la policia espanyola han detingut al municipi de Pego (la Marina Alta) un home de 74 anys d’edat, amb nacionalitat anglesa, tenia en vigor una ordre europea de detenció i entrega, emesa per les autoritats judicials del Regne Unit, per diversos delictes d’agressió sexual contra menors d’edat.

Segons que ha informat la policia a través d’una nota de premsa, l’operació es va dur a terme el passat dia 14 de novembre, quan agents de la brigada de policia judicial d’Alacant, van ser informats que el reclamat podria estar residint al municipi de Pego, de manera que diversos policies es van desplaçar al lloc per establir un dispositiu de vigilància que va culminar amb la localització i detenció de l’acusat. El detingut està imputat per diversos delictes d’agressió sexual contra menors, segons el codi penal del seu país, realitzats en la dècada dels 80 quan exercia com a professor en un col·legi de la localitat de Maidenhead.

Segons l’acusació, aquesta persona va agredir sexualment dues alumnes menors d’edat, quan tenien 13 i 16 anys, al despatx que el professor tenia al centre on exercia la docència i s’enfronta a una possible pena màxima de més de 40 anys de presó, segons el codi penal anglès. L’arrestat ha estat posat a disposició del jutjat central d’instrucció número 1 de l’Audiència Nacional de Madrid durant aquest dimecres.

Quatre pederastes reclamats internacionalment han estat detinguts a la demarcació d’Alacant en els darrers mesos

L’operació ha sigut duta a terme per agents del grup de delinqüència violenta de la brigada de policia judicial d’Alacant, grup que en els últims mesos ha aconseguit detenir quatre reclamats internacionals per pederàstia en la demarcació d’Alacant, segons que han informat fonts de la policia espanyola.

Comparteix

Icona de pantalla completa