Diari La Veu del País Valencià
Hosbec es mostra ‘radicalment en contra’ de la taxa turística suggerida per Soler

RedactaVeu / Alacant.

El sector hoteler alacantí s’ha mostrat “radicalment en contra” de la possibilitat d’implantar una taxa turística al País Valencià i ha titllat la mesura d’impost “tremendament injust”.

La reacció del sector ha arribat després de les paraules del conseller d’Hisenda, Vicent Soler, que ha assenyalat a Alacant que pot ser “molt enriquidora”, encara que ha supeditat la seua hipotètica implantació al sector turístic, del qual “anirà de la mà”.

La patronal hotelera de Benidorm (Hosbec) ha qualificat l’impost de “tremendament injust” i ha afegit que “els hotelers ja estan absolutament atabalats per la pressió fiscal en aquests moments”. També ha dit que “està disposada a escoltar el que ens hagen de dir”, en referència a les declaracions del conseller que condicionava la implantació de la taxa al fet d’aconseguir l’acord del sector, però ha reiterat la disconformitat dels hotelers amb l’impost. “La nostra postura ha sigut clara des de temps immemorials perquè no estem d’acord amb encarir les pernoctacions”, ha recordat.

Montes ha assegurat que la taxa només afecta el sector de l’allotjament reglat: hotels, apartaments turístics i càmpings. “La resta no es veu afectat per açò, l’oferta no reglada no paga gens. No es pot dir que és una taxa turística perquè és una taxa hotelera sobre les pernoctacions”, ha afegit.

Al fil de les declaracions de Soler sobre si pot ser enriquidora o no la possibilitat d’implantar la taxa turística, Nuria Montes ha assenyalat que els hotelers “no hem vist cap exemple que puga ser enriquidor més enllà d’enriquir les arques públiques”. En aquest sentit, la patronal considera que el sector “contribueix com el que més” al sosteniment de totes les estructures de l’Estat i a la creació d’ocupació.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, sobre la qüestió d’implantar una taxa turística que, al seu judici, “pot ser molt enriquidora per a la política turística”, ha remarcat que mentre no l’acompanye el sector “no tindrà lloc”. “Que estiga tothom molt tranquil perquè mentre no acompanye el sector aquesta aventura, que pot ser molt enriquidora per a la política turística de la Generalitat, no tindrà lloc”, ha remarcat davant els mitjans de comunicació a Alacant, després de presentar els pressupostos de la Generalitat per a la demarcació. També ha insistit que en 2017 no està previst aprovar una taxa turística i ha recalcat que, en qualsevol cas, es tracta d’una qüestió que haurà d’adoptar-se de la mà del sector.

Comparteix

Icona de pantalla completa