Diari La Veu del País Valencià
Proposta del PP contra una de les accions més emblemàtiques de Ribó

RedactaVeu / València.

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de València torna a la càrrega i ho fa, en aquesta ocasió, contra una de les mesures més emblemàtiques i de major acceptació social posades en marxa pel Govern que comanda Joan Ribó com és l’obertura de l’edifici consistorial als ciutadans.

Així, ha presentat una proposta per a garantir l’ús “exclusivament institucional” de la balconada municipal i les dependències de la casa consistorial. El PP local argumenta que cal “evitar que s’utilitzen com a suport d’emblemes anticonstitucionals, pancartes o banderes” i per a actes “extravagants” ja que “la balconada és de tots els valencians i no pot servir per a generar divisió”, en paraules del regidor Alfonso Novo.

La proposta es realitza coincidint amb l’aniversari de la ciutat de València com a capital de la II República, jornada en la qual a la balconada municipal s’ha penjat un cartell referent a aquest aniversari.

Amb aquesta petició, el PP sol·licita la modificació del Reglament de Transparència i Participació Ciutadana referent a la balconada i l’edifici consistorial perquè, “de manera expressa, clara i meridiana, es garantisca un ús exclusivament institucional i es respecte la protecció patrimonial de la qual gaudeix com a Bé de Rellevància Local”, segons apunta la formació conservadora local en un comunicat.

L’edil ha denunciat que, durant l’últim any i mig, des de l’inici de l’actual legislatura, “el tripartit ha utilitzat la balconada com a suport d’emblemes, ensenyes, pancartes o banderes” amb un ús “indiscriminat” per part de les delegacions. Davant aquesta situació, considera que “ha de ser l’Alcaldia qui s’encarregue de la seua regulació com a òrgan de major representació de l’Ajuntament”.

Paral·lelament, ha reiterat la seua petició que s’establisca un reglament addicional al de Transparència i Participació Ciutadana en el qual s’establisquen “amb claredat” les directrius que asseguren que la balconada i l’edifici de l’Ajuntament “solament podran tenir un ús institucional i d’acord amb el seu nivell de protecció patrimonial”.

“Aquesta normativa ha de quedar molt clara –assegura el grup municipal popular− perquè, en cas contrari, poden produir-se situacions com les que hem hagut de patir amb la col·locació, en la balconada, de símbols anticonstitucionals o el seu ús per a celebracions extravagants alienes a les nostres tradicions i senyals d’identitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa