Diari La Veu del País Valencià
La consideració de Rosell de la dona com un ‘problema’ per crear ocupació encén les xarxes
RedactaVeu / València

La incorporació de la dona al mercat laboral “suposa un problema perquè hi haja treball per a tots”. La declaració l’ha realitzat el president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Joan Rosell, durant una conferència a Castelló de la Plana (la Plana Alta) i ha originat un torrent de reaccions tant a les xarxes socials com per part de representants de partits polítics, com ara Compromís i Podemos.

Així, la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Àlvaro, ha lamentat les declaracions sobre el mercat laboral que va fer Rosell, en les quals assenyala la “dona” com un “problema” perquè hi haja treball per a tots. La síndica adjunta de Compromís espera que les declaracions de Rosell siguen una “opinió aïllada” dins de la CEOE, a la qual considera necessària per a desenvolupar polítiques laborals que redunden en el benestar de la societat en general

La representant de Compromís ha anat més enllà i ha afegit que Rosell, amb aquestes paraules, “no fa cap favor a les dones i, a més, sembla donar l’esquena a participar en la cerca d’una solució entre els agents socials per afrontar problemes com la bretxa salarial que, en ple segle XXI, encara segueixen patint les dones treballadores”.

Segons el parer de la portaveu de Compromís, fer aquest tipus de manifestacions, tot i que la bretxa salarial i la desigualtat laboral segueix sent una realitat a Castelló, “resulta ofensiu”. En aquest sentit, recorda que a les comarques de la demarcació de Castelló “les dones arriben a percebre fins a un 28% menys de mitjana a l’any per un treball d’igual valor que els homes, o el que és el mateix, fins a 5.300 euros a l’any, aproximadament, i en eixa línia és on calen aprofundir les millores.

D’altra banda, també la diputada Mireia Mollà ha criticat les declaracions de Rossell, al qual defineix com “aquest tipet” i ha lamentat que, fins i tot, alguns mitjans de comunicació hagen eliminat la notícia de la seua web.

Les declaracions de Rossell han provocat una onada de reaccions a les xarxes socials, on es qualifica el seu autor de masclista.

Comparteix

Icona de pantalla completa