Diari La Veu del País Valencià
PSPV i PP es retrauen una ‘realitat duríssima’: 2.658 famílies valencianes desnonades
RedactaVeu / València

Aquest matí, Elisa Diaz, portaveu d’Habitatge i Medi Ambient del PP a les Corts ha criticat que “10.000 famílies han sigut desnonades des que governa l’actual consell”. Diaz no ha dubtat en posar com a exemple per frenar els desnonaments les polítiques dutes a terme per Isabel bonig, durant la seua etapa com a consellera d’Infraestructures. Igualment, ha recordat que amb “l’esquerra s’aprovà el desnonament exprés”. També ha mostrat els dubtes que li ocasiona al PP la futura Llei de Funció Social de l’Habitatge, la qual “abans de nàixer, manca de dubtosa constitucionalitat”.

El síndic socialista, Manuel Mata, ha reaccionat a les acusacions apuntant cap a l’actual líder del PP, dient que “si Isabel Bonig haguera pagat les milers d’ajudes a l’habitatge que va ignorar i va amagar en un calaix, hi ha molta gent que hui no s’haguera vist en situació de desnonament perquè no ha pogut pagar la seua hipoteca”.

Mata ha avançat que “l’objectiu del Govern de Ximo Puig és que en 2019 ningú que perda el seu habitatge per falta de pagament es quede sense sostre”. Tanmateix, el portaveu socialista ha considerat “dramàtiques” les xifres de desnonaments al País Valencià, no obstant açò, ha matisat que “cal tenir en compte que molts d’eixos desnonaments són segons habitatges de persones que no poden fer front a la hipoteca i que no deixen famílies en el carrer”.

La PAH: “La realitat continua sent duríssima”

La Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca (PAH) publicava el passat 13 de setembre un article on analitzava les xifres publicades per l’Institut Nacional d’Estadística sobre les execucions hipotecàries de segon trimestre de 2016, on s’arribava a la xifra estatal de 20.927 persones. Però, segons la PAH, el País Valencià està “en el segon lloc amb major nombre de certificacions per execucions hipotecàries sobre habitatges en el segon trimestre, amb 2.070, després d’Andalusia (3.520), i seguides per Catalunya (1.999)”.

En el segon trimestre de l’any 2016, “hi ha 2.070 famílies que han rebut la comunicació del Jutjat que van a per la seua casa. Si exceptuem dissabtes i diumenges, en els 65 dies laborables del segon trimestre, 32 famílies, cada dia, han rebut l’amenaça d’execució hipotecària”.

Pel que fa a desnonaments, en el primer trimestre de 2016, han sigut desnonades a l’Estat espanyol “16.688 famílies, 6.971 per execució hipotecària, 9.081 per impagament de lloguer i 636 per altres motius”. Al País Valencià, en aquests tres mesos “han sigut desnonades 2.658 famílies, 41 cada dia laborable; d’elles 1.514 són per impagament de la hipoteca i 1.100 per no poder fer front al lloguer, i 44 desnonades per altres motius”, són les xifres que ofereix la PAH. Per això, afirmaven que “la realitat segueix sent duríssima… Són famílies amb fills en molts casos, desesperats, amb un Estat actual en què no es compleixen els seus drets constitucionals de dret a un habitatge digne”.

Comparteix

Icona de pantalla completa