Diari La Veu del País Valencià
Rufián: ‘L’independentisme és l’única amenaça a l’statu quo que hi ha ara mateix’
RedactaVeu / El Puig

Al voltant d’unes 500 persones participaren diumenge passat al primer Aplec del Puig organitzat per Esquerra Republicana.

Al crit de ‘Visca Catalunya, Visquen el Països Catalans i visca la República Valenciana’ va encetar la seua intervenció Gabriel Rufián, portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, qui va llegir el discurs íntegre que no va poder dir en el debat d’investidura. Rufián va recordar que l’independentisme és l’única amenaça a l’statu quo que hi ha ara mateix: “Catalunya només vol ser l’avançada d’una revolució. No hi ha res més revolucionari que un procés d’autodeterminació, que o es fa des de la transversalitat o no es fa. El que ha fet el PSOE després de dir 150 vegades que no faria, és per a negar el dret a decidir a Catalunya”, va assegurar.

L’acte va començar amb la intervenció de Paco Galiano, president d’Esquerra Republicana de València, qui va reivindicar la figura de l’alcalde i regidor republicà Vicent Marco Miranda. L’Aplec del Puig va comptat amb l’actuació musical de Borja Penalba i Mireia Vives. En l’acte també intervingueren Gerard Gómez del Moral (portaveu de les JERC), Teresa Jordà (diputada d’Esquerra Republicana al Congrés), i Josep Barberà (president d’Esquerra Republicana del País Valencià).

Josep Barberà va destacar: “Vam veure, en el debat d’investidura, que Espanya és irreformable. Quan es veuen amenaçats els seus interessos Espanya es tanca en banda. Els independentistes hem posat Espanya en escac i mat. Cal tenir en compte les diferències entre país i regió a l’hora d’encarar els reptes de futur. Quan un país té problemes de finançament exigeix unit el que és seu mentre una regió tanca files amb el seu país encara que els done l’esquena”.

El dirigent republicà recordà que “necessitem un marc de referència propi que ens faça avançar cap a allò que els valencians vulguem ser. I per a fer-ho ens calen polítiques valentes, denunciar el maltractament que patim. La gent no menja comboi, no treballa per comboi, els drets laborals dels treballadors de RTVV no es respecten per comboi. Prou de valencianisme de comboi. No podem permetre que es buiden els carrers. Aquest país no és ni del PP i C’s, no és de la dreta, ni del botànic. Necessitem una força d’esquerres, transformadora i autocentrada que diga No a Espanya i sí a la república del País Valencià”.

Per la seua banda, el portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral, va explicar que “podríem ser un país derrotat com voldrien, però ningú mai s’ha donat per vençut. Si faltava la calefacció al Lluís vives, eixíeu al carrer o si tallaven la RTVV sortíeu al carrer, i és així com un país ix endavant”. Gómez destacà que “en assolir la república seguirem lluitant perquè el País Valencià i els Països Catalans siguen lliures. Tenim un somni compartit al nord al sud, i mar enllà. Sabem-nos vencedors perquè vencedors som els que mai ens hem donat per vençuts i seguim endavant”.

Finalment, la diputada d’Esquerra Republicana al Congrés Teresa Jordà recordà que “la lluita ve perquè moltíssimes persones s’hi han deixat la pell. Aquest lluita és sobre la dignitat d’un poble que vol ser un país lliure d’homes i dones lliures. El que és cert és que no ho aconseguirem sense els sobiranistes valencians, no ho farem sense somiar amb una republicana valenciana de primer ordre”.

Comparteix

Icona de pantalla completa