Diari La Veu del País Valencià
Rajoy ja és president del Govern espanyol i el PSOE es dessagna i es parteix en dos

Xavier Pérez / Madrid.

L’avantsala del que ha passat aquesta nit al Congrés dels Diputats ha tingut lloc aquest matí a una sala de premsa de la cambra baixa: Pedro Sánchez renunciava a l’escó per a no haver d’abstindre’s al ple i ser conseqüent amb el ‘No és No’, però també ha anunciat que recorrerà de nou tot l’Estat “per a escoltar els militants” als quals s’ha traït, és a dir, que el més previsible és que done batalla i es presente a les primàries del proper Congrés Extraordinari del PSOE.

I clar, Rajoy ha sigut elegit, amb més pena que glòria, president del Govern espanyol amb el suport del PP, C’s, UPN i Coalició Canaria i el més gros: amb l’abstenció de la majoria del grup del PSOE, ja que la Gestora no ha pogut “persuadir” els crítics que han votat que ‘No’, la qual cosa obri en canal el partit.

El PSC i els seus 7 diputats no s’han acovardit i d’acord amb la decisió del Consell Nacional han votat ‘No’, un fet que podria suposar l’expulsió dels òrgans federals del seu patit germà, encara que la Gestora s’ho haurà de pensar molt per a prendre qualsevol mesura de sanció contra els socialistes de Catalunya i els diputats afins a Pedro Sánchez, que també han votat ‘No’.

També han vota ‘No’ el dos diputats del Partit Socialista de Mallorca i altres crítics com Margarita Robles, Zaida Cantera, Odon Elorza o Susana Sumelzo.

Per la seua banda, el diputat valencià José Luis Ábalos ha votat abstenció després d’haver criticat la decisió del Comité Federal.

Comparteix

Icona de pantalla completa