Diari La Veu del País Valencià
Susana Díaz ja té llesta la desconnexió amb el PSC

Directe.cat.

La decisió dels socialistes catalans de mantenir el seu vot negatiu a la investidura de Mariano Rajoy tindrà conseqüències. La presidenta de la junta d’Andalusia ha explicat als seus col·laboradors més propers que prepara un full de ruta per trencar amb el PSC sense generar més crispació a través de la revisió del protocol de l’any 1978.

Moment clau: el pròxim congrés

Ara toca silenci. Díaz ha deixat molt clar a les files andaluses que el PSOE ha d’arribar a la sessió d’investidura sense fer més soroll del necessari. Si l’abstenció ja ha posat contra les cordes tot el partit, amb una fractura molt visible entre la direcció i les bases, generar un debat d’aquestes característiques provocaria un terratrèmol de magnitud imprevisible. Per aquest motiu, Díaz planeja executar en públic el PSC durant el pròxim congrés federal, una jugada que evitaria la polèmica durant aquests dies però que generaria unes reaccions difícils de calcular.

Una jugada clau per a Susana Díaz

Rere l’objectiu de desconnectar el PSC hi ha una jugada encara més perversa, en el cas que els socialistes catalans deixin de formar part del PSOE Susana Díaz veuria com es treu de sobre els quasi 18.000 militants del PSC i les seves joventuts, majoritàriament contràries a la seva candidatura com a secretària general del partit. Un moviment que facilitaria notablement la seva presa de poder.

Descartat un PSOE Català

Malgrat les aspiracions maquiavèl·liques de Susana Díaz, la presidenta de la Junta no té intenció de fer un PSOE català. La seva aparició no comptaria amb possibilitats electorals, gaudiria d’una mala imatge, ja que representaria l’ala més unionista i conservadora del socialisme espanyol, i competiria per fer-se un lloc en l’espai que ara mateix ocupa el PSC i que C’s intenta capitalitzar.

Comparteix

Icona de pantalla completa