Diari La Veu del País Valencià
Compromís mostra la brutícia, rovell i destrosses dels passos a nivell d’Orpesa

RedactaVeu / Orpesa.

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha visitat junt al regidor d’Orpesa, Josep Lluís Romero, els passos subterranis per a vianants de les línies ferroviàries d’Orpesa (la Plana Alta), per comprovar “el mal estat de conservació d’aquests”, tal com es pot observar en el fotoreportatge que acompanya la notícia.

El regidor de Compromís en el consistori, Josep Lluís Romero, explica que Orpesa compta amb dos passos subterranis, un junt a l’Estació de ferrocarrils, i un altre prop d’un conegut supermercat, “els quals es troben en un deplorable estat de conservació per falta de manteniment i atenció per part d’ADIF”. Romero relata com “la brutícia, el rovell de les estructures metàl·liques, les pintades de les parets, marquesines i tanques en mal estat, mals olors, mal funcionament periòdic dels ascensors, és el dia a dia dels usuaris d’aquests passos a nivell”, una descripció que igualment es pot observar en les imatges. A més a més, Orpesa “encara compta amb la via ferroviària travessant el nucli, partint-lo en dos, i els passos a nivell són l’única manera que es té en un bon tros del nucli urbà per travessar d’una part a l’altra”.

“L’administració central no es fa càrrec des de fa anys de tindre cura i manteniment d’aquests passos que li correspon tindre en condicions” ha manifestat el regidor Josep Lluís Romero al respecte.

Pas a nivell d’Orpesa. Foto: Compromís.

Per la seua banda, Carles Mulet qui ha acompanyat el regidor local de la coalició ha anunciat que es presentarà una bateria de preguntes escrites des del Senat al Govern espanyol “perquè explique els motius d’aquest abandonament i es demanarà una inversió per a adequar i arreglar els desperfectes, a més d’un després un manteniment periòdic suficient”, perquè “estem parlant de la primera imatge que se’n duu qualsevol persona que aplegue a Orpesa en tren”, i aquesta “és la d’una estació des d’on ha d’eixir per uns passos subterranis que fan fredat”, i afegeix, “açò està passant en un dels motors turístics de les nostres comarques”.

El parlamentari de Compromís ha lamentat que haja de ser l’oposició en Orpesa i en les Corts espanyoles qui haja de denunciar aquest abandonament, perquè, segons afirma, “ni l’equip de govern ni l’administració central han mogut un dit”. “Compromís ha reiterat que Orpesa necessita entrar dins d’una xarxa de rodalies en condicions, que la línia de ferrocarril hauria de deixar de ser una barrera entre la gent que viu al nucli antic i la costa, buscant una alternativa raonable. Però mentre això arribe, almenys que els passos soterranis estiguen en condicions, ja que es tracta per a ADIF i RENFE d’actuacions a molt xicoteta escala, assumibles, urgents i imprescindibles”, conclouen ambdós membres de Compromís.

Pas a nivell d’Orpesa. Foto: Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa