Diari La Veu del País Valencià
Alginet acull l’exposició itinerant d’Estellés
Alginet acull, des de dilluns l’exposició Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances, la mostra itinerant sobre el poeta que Escola Valenciana està portant per tot el País Valencià i que aplegarà a un total de 140 municipis.

Amb aquestes exposicions itinerants de format reduït, es busca “aproximar la figura i, fonamentalment, l’obra del poeta de Burjassot a les noves generacions de valencians i valencianes”, segons ha explicat el president de l’AVL, Ramón Ferrer.

Dilluns va tindre lloc a Alginet l’acte d’inauguració, que va començar amb unes paraules de l’alcalde, Jesús Boluda, i de l’escriptor i poeta Josep Lozano Lerma que va fer una xicoteta introducció de la vida de Vicent Andrés Estellés i de les seues obres. Per tancar l’acte, alguns dels locutors del programa de ràdio poetes i rapsodes que s’emet a Ràdio Alginet, van interpretar poemes d’Estelles.

Aquesta exposició ret homenatge a Estellés pel 20é aniversari de la seua mort. Hi trobarem una retrospectiva de la seua vida, ja que s’han revisat cadascuna de les facetes personals i literàries de l’escriptor: l’Estellés familiar, professional i literat; la seua extensa producció poètica; les traduccions de la seua obra; la seua influència en la societat valenciana, així com la producció musical i teatral que té com a referència la poesia d’Estellés.

Comparteix

Icona de pantalla completa