Diari La Veu del País Valencià
Denuncien un grup de menors de Pego per utilitzar la denominació ‘País Valencià’

Racó Català / Barcelona.

“[Els estudiants] exhibiren dins de l’institut banderes quadribarrades no valencianes, s’atacà i es mostrà odi a Espanya i a València, s’anomenà País Valencià el nostre territori i Diada el dia de la Comunitat Valenciana”. Aquests són els motius pels quals la Plataforma Valencianista ha decidit denunciar l’Assemblea d’Estudiants de l’IES Enric Valor de Pego (la Marina Alta). Ho farà davant la Fiscalia i ja ho ha fet davant el Síndic de Greuges a qui ha demanat que actuï “amb contundència” contra els alumnes i, fins i tot, que traslladi el cas a la Conselleria d’Educació.

Els fets es van desencadenar quan els estudiants van pujar al compte de Facebook de l’Assemblea un recull d’imatges de la jornada que havien organitzat per celebrar la Diada del 9 d’Octubre al centre. Havien realitzat xerrades sobre l’origen de la celebració, un recital de poesia i una actuació de Muixeranga. Va ser llavors quan la Plataforma Valencianista va compartir la publicació i la va titllar de “jornada d’adoctrinament i politisació pura i dura” (sic). En resum, diuen, es tracta d’una “agressió a la personalitat valenciana” que agafa gravetat perquè es va produir dins d’un centre educatiu “baix el beneplàcit i auspici del professorat i la direcció de l’institut” (sic). Davant d’aquestes acusacions, l’Assemblea d’Estudiants ha demanat “respecte i educació” i ha assegurat que no adoctrinen, sinó que fomenten “la cultura, la història, la igualtat, la llengua, el respecte, l’educació i la creativitat”.

L’entitat que ha denunciat els alumnes de l’IES Enric Valor és coneguda per la tasca persecutòria que realitza contra qualsevol tipus d’acte de reivindicació nacional i per animar els seus seguidors perquè també presentin denúncies. “Com més en rebin, millor”, asseguren a les seves publicacions. Segons la seva pàgina de Facebook -on són més actius-, la Plataforma expedeix un “carnet valencianiste” (sic) i també organitza sopars de germanor, debats, xerrades, actes culturals i fires d’associacions valencianistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa