Diari La Veu del País Valencià
#Noemtoqueselwhatsapp, el concurs de fotografia i vídeo contra la violència de gènere

RedactaVeu / València.

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha obert, a través del seu web www.gvajove.es, les inscripcions per al concurs de fotografia i vídeo contra la violència de gènere ‘Noemtoqueselwhatsapp’, una convocatòria que es realitza amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el 25 de novembre.

L’entitat vol transmetre, a través d’aquest certamen, els valors de convivència, educació i respecte davant la plaga social que suposa l’existència, encara hui, d’actituds violentes contra les dones.

El concurs compta amb les modalitats de fotografia i de vídeo i està obert a joves residents al País Valencià amb edats compreses entre els 14 i els 30 anys, ambdues incloses. Dins de les dues modalitats, s’han determinat dues categories en funció de l’edat dels participants: la categoria A (grupal) per a joves de 14 a 17 anys i que estiguen cursant Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat o Cicles Formatius de Formació Professional, i la categoria B (individual), de 18 anys a 30 anys.

Una peculiaritat de la categoria A, de grups, és que els participants hauran de presentar-se en grups de 5 a 10 alumnes i necessitaran, com a requisit indispensable, que la sol·licitud de participació estiga avalada pel tutor o professor del seu centre educatiu.

Fotografies i vídeos

Les fotografies s’enviaran a través de la web de l’IVAJ, adjuntant-les en el formulari. Es podran lliurar un màxim de 3 obres, que hauran de tenir relació entre elles i formar una sèrie, o una d’independent. Les fotografies presentades hauran d’estar relacionades amb la promoció de la igualtat, la convivència i el respecte entre sexes.

En el cas de la modalitat de vídeo, les persones o grups interessats hauran de completar la fitxa de sol·licitud través de la web www.gvajove.es i enviar un únic correu a l’adreça [email protected], amb la fitxa i l’enllaç del vídeo penjat a Youtube. La seua durada no superarà els 60 segons i es podrà gravar amb qualsevol tipus de dispositiu. Cada participant podrà presentar un màxim de dos vídeos propis que han de ser originals i no haver sigut premiats en altres concursos.

Nous premis

El jurat valorarà l’adequació de les fotografies al tema del concurs, la seua qualitat artística i que no reproduïsquen escenes de violència.

Els premis per als quatre grups guanyadors (2 de fotografia i 2 de vídeo) consistiran en una estada de cinc dies en un alberg de l’IVAJ, amb activitats nàutiques del programa ‘Escoles a la mar’. El premi inclou allotjament i manutenció, les activitats i el transport fins al lloc de realització de l’activitat. En cas de les quatre persones guanyadores (2 de fotografia i 2 de vídeo) de la categoria B (individual), el premi serà una estada de cinc dies per a dues persones en un alberg de l’IVAJ amb activitats nàutiques del programa ‘Escoles A la mar’. El premi inclou allotjament, activitats i manutenció.

Comparteix

Icona de pantalla completa