Diari La Veu del País Valencià
El Consell Nacional del Bloc mostra el seu suport a Marzà i al decret de Plurilingüisme
RedactaVeu / Xàtiva

El màxim òrgan entre congressos del Bloc Nacionalista Valencià, el Consell Nacional, celebrat aquest dissabte a Xàtiva, va aprovar –amb un 95 per cent dels vots– una resolució de suport a la proposta de Decret de Plurilingüisme i a la tasca del Bloc al capdavant de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. Acabada la votació, el conseller Marzà va rebre una “llarga” i “unànime” aclamació per part dels consellers nacionals que es van posar dempeus.

El conseller Vicent Marzà va eixir a defensar aquesta proposta argumentant el “pas endavant” que comportarà aquest decret en l’augment d’ensenyament del valencià, en primera instància, i de l’anglès, en segon lloc: “El decret –va dir Marzà– advoca per un ensenyament de qualitat i homologable a països avançats, com Finlàndia i el Canadà, en qüestions educatives i té també una clara vocació social i funcional perquè acreditarà, amb certificats oficials, els coneixements de valencià i anglés en els nivells avançats d’aquest model progressiu”.

Com resa la resolució, el decret naix també amb una “clara vocació transversal” perquè incorpora la formació professional i la de persones adultes, estudis aliens fins ara en l’ensenyament en valencià. En la mateixa línia, els ensenyaments de règim especial –música i dansa– també estan previstos en els decrets, segons fonts del Bloc.

95% dels suports i intervencions de Baldoví i Amigó a favor del decret

La votació duta a terme en el Consell Nacional celebrat a Xàtiva va rebre més del 95 per cent del suport dels consellers nacionals, cap intervenció en contra i diverses a favor –com ara la del diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, o el de la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó–. Posteriorment, es va aprovar per unanimitat una altra resolució a favor de la millora de carreteres a la Costera, comarca que ha acollit aquest primer Consell Nacional del Bloc celebrat a fora de la ciutat de València.

Al mateix encontre, es van escollir, entre sis candidats, els 5 membres del Bloc que seran consellers a l’executiva de la Coalició Compromís. Així, el més votat ha sigut Pau Torregrossa seguit de Xavier Hervàs, Nathalie Torres, Aina Benavent, Natxo Bellido i Josep Melero, que figurarà com a membre adjunt. A més, hi va haver una unànime ratificació a la proposta de l’executiva perquè també hi formen part els 5 consellers de Compromís, els representants del Secretariat General, la coordinadora nacional del Bloc, Àgueda Micó, i el portaveu nacional, Rafa Carbonell, així com altres caps d’àrea de l’Executiva del Bloc.

Un altre dels punts aprovats al Consell Nacional va ser la ratificació dels nomenaments d’Enric Nomdedéu com a secretari autonòmic d’Ocupació i de Mari Parra com a directora general d’Internacionalització. El Consell Nacional del Bloc va finalitzar amb la intervenció de l’eurodiputat del Bloc, Jordi Sebastià, que va avaluar el seu treball a Europa.

Comparteix

Icona de pantalla completa