Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià, la destinació de l’estat que més creix en pernoctacions extrahoteleres
RedactaVeu / València

Les pernoctacions realitzades en allotjaments turístics extrahotelers –apartaments, càmpings i allotjaments de turisme rural– del País Valencià durant els primers vuit mesos de l’any van aconseguir un total de 13.410.464. Aquesta xifra suposa un augment de l’11,6% respecte al mateix període de l’any anterior, segons les dades difoses per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Les dades de l’enquesta mostren que, durant els vuit primers mesos del 2016, també va créixer el nombre de viatgers en el conjunt de l’oferta extrahotelera de les nostres comarques, que va ser de més d’1.844.248 viatgers, un 13,4% més que en el mateix període de l’any anterior.

A més, les dades indiquen que s’han incrementat les pernoctacions, tant de turistes residents a l’Estat espanyol, que han crescut un 10,1% com d’estrangers, que augmenten en un 12,8%.

Segons Francesc Colomer, secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, “aquests resultats reafirmen que la nostra oferta d’apartaments, càmpings i allotjaments rurals és molt competitiva i estimada per la demanda turística que ens tria com a destinació per a les seues vacances”.

Per davant d’Andalusia

Respecte a les modalitats d’allotjament extrahoteler, els apartaments turístics han registrat, fins a agost, increments significatius, amb un total de 7.651.704 pernoctacions i un increment interanual del 12,1%. Aquestes xifres han contribuït al fet que el País Valencià se situe en segon lloc per nombre de pernoctacions en l’Estat espanyol, després de Canàries i per davant d’Andalusia, en aquesta modalitat d’allotjament.

Així mateix, destaquen també els resultats obtinguts per la modalitat càmpings, amb més de 5,4 milions de pernoctacions fins a agost i un increment de l’11,4% enfront del mateix període del 2015, de manera que es contribueix a posicionar el PV com a destinació nacional de referència, solament superat per Catalunya.

Quant als allotjaments rurals, aquests han captat, en el període gener-agost, 95.000 viatgers més, un 7,6% més que el 2015, que han generat un total de 279.179 pernoctacions, xifra similar a la registrada en el mateix període del 2015 (+0,2%).

Pel que fa als resultats del mes d’agost, l’enquesta de l’INE mostra, per al conjunt dels allotjaments turístics extrahotelers del País Valencià, un increment interanual del nombre de viatgers del 7,6%, de manera que s’aconsegueixen els 452.621, mentre que les pernoctacions que aquests han generat (3.602.022) han experimentat un creixement interanual de l’11,1%. Per modalitats, els resultats de l’enquesta mostren que, a l’agost, el País Valencià ha registrat 2.308.324 pernoctacions en apartaments turístics, la qual cosa suposa un creixement de l’11,7% en comparació amb l’agost del 2015, mentre que els càmpings, amb 1.229.114 pernoctacions, creixen un 11,4% Finalment, cal destacar que els 16.789 viatgers que van optar per la modalitat d’allotjament rural van generar 64.584 pernoctacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa