Diari La Veu del País Valencià
El comitè d’empresa de RTVV demana disculpes a les víctimes del metro
EFE / València

Alcover ha fet aquestes manifestacions després d’arreplegar el premi a la llibertat d’expressió que la Unió de Periodistes Valencians ha concedit als representants dels treballadors de la radiotelevisió pública valenciana.

“Demanem disculpes a totes les persones i col·lectius, sindicats, partits polítics, institucions que no s’han sentit representats per la radiotelevisió pública”, ha afirmat, i que no han trobat en aquest ens públic el canal per a fer arribar les seues inquietuds, necessitats, maneres de viure i crítiques.



Alcover ha denunciat així mateix la “manipulació informativa” en la radiotelevisió valenciana, però ha defensat que els treballadors “no són els culpables”. Ha lamentat que la crònica de RTVV en els últims mesos en la premsa haja sigut la d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) “salvatge”, d’una “colla de lladres, un delinqüent sexual, d’un deute galopant i de molta manipulació”.

Però també hi ha coses bones, ha defensat, “com la dignitat de tres dones enfront d’un delinqüent sexual, i dels treballadors que es planten contra la manipulació informativa i als quals els ha costat el lloc de treball”. “RTVV és una gran empresa malgrat tot”, ha asseverat, amb una gran plantilla, i l’única cosa que necessita és “llibertat d’expressió”.

Ha dedicat també el premi als prop de 700 treballadors de RTVV acomiadats, que estan “passant-ho molt malament” i esperant que “es faça justícia”. La intervenció de la presidenta del comitè d’empresa ha sigut seguida amb aplaudiments per nombrosos extreballadors que han acudit a l’acte, celebrat en l’aula magna del centre cultural La Nau de la Universitat de València, amb armilles roges amb el lema “els treballadors no som els culpables”.

La Unió de Periodistes ha concedit també els premis a la llibertat d’expressió al consell d’informatius de TVE, i a tots els professionals de la informació acomiadats dels seus llocs de treball des que va començar la crisi.

El president de la Unió de Periodistes Valencians, Sergi Pitarch, ha recordat que des que va començar la crisi 10.000 periodistes han sigut acomiadats, 4.000 d’ells el 2012. Pitarch ha fet també esment a les víctimes de l’accident del metro, i ha dit que els periodistes són els que estan posant una altra vegada el focus sobre aquest drama, i demostra la necessitat del paper dels periodistes i de la pluralitat informativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa