Diari La Veu del País Valencià
Delirant intervenció de Bonig en el debat de Política General 
RedactaVeu / València

Delirant, pujat de to i radical. Eixos són alguns dels adjectius que defineixen la intervenció de la líder del PP valencià, Isabel Bonig, en el debat de Política General, durant el qual ha acusat els membres del Govern valencià que presideix Puig de “preferir ser catalans de segona que valencians de primera”.

Amb un to elevat en excés −i ja característic de la ‘Thatcher de la Vall d’Uixò’− la portaveu del PP a les Corts ha acusat Puig de ser un “mal president” −perquè governa, ha dit, “amb el pitjor resultat de la història del seu partit”−, al temps que ha afirmat que la intenció del Consell de crear una banca pública valenciana “a la veneçolana” i la política educativa duta a terme per l’executiu denoten “el seu full de ruta separatista”.

A més a més, Bonig ha retret a Ximo Puig el fet de liderar un Consell al qual li falta “treball, visió, esforç i convicció i li sobra radicalitat”.

Pel que fa al discurs pronunciat per Puig, Isabel Bonig l’ha qualificat de “decebedor” i “propi d’un expresident” i ha criticat que, en aquest parlament “triomfalista i allunyat dels vertaders problemes dels valencians”, el cap del Consell ha descrit “un món feliç”. “Si les coses van tan bé, per què 250.000 valencians han eixit al carrer a protestar contra les seues polítiques?”, ha dit.

La diputada del PP ha lamentat que el Govern que dirigeix Puig és “profundament sectari” i “ha portat a dogma de fe el Pacte del Titanic”, un acord que, al seu judici, “és paper mullat, s’enfonsa”. “No poden complir amb allò que van prometre i si no que li ho pregunten als extreballadors de RTVV, als quals van enganyar”, ha agregat. La síndica del PP ha censurat especialment la “batalla contra la llibertat educativa” i ha assegurat que el pacte del Botànic és “un bluf” en matèries com els desnonaments, la Renda Garantida de Ciutadania, horaris comercials o turisme.

Puig: El del PP, un discurs “radical” i “fora de context”

En la seua resposta, el president Puig ha destacat que el PP valencià “no pot fer una bona oposició perquè ha sigut un mal Govern” i té “la legitimitat sota mínims”. Així mateix, ha assenyalat que els populars intenten “tirar endavant” amb un discurs “radical i fora del context d’una dreta moderna”.

Puig ha assenyalat que Bonig hauria d’haver pujat a la tribuna d’oradors de les Corts per a “demanar perdó a aquesta Cambra” per haver proposat a Barberá com a senadora territorial “i dir que aquesta senyora ha de deixar de ser senadora” després que el Suprem li haja obert causa per presumpte blanqueig de capitals en el cas Imelsa”. De la mateixa manera, el cap del Consell ha indicat que la gent que es dedica a la política ha de ser “honrada” i ha demanat a la presidenta del PPCV que “actue en conseqüència” i el cessament, “d’una vegada, a una senyora −en referència a Barberá− que fa vergonya a tots”.

Per la seua banda, Isabel Bonig, qui no ha fet cap referència a l’exalcaldessa valenciana, ha assegurat al president que tindrà al PP “per als grans acords”. “La Comunitat Valenciana és Espanya i Espanya necessita un Govern que estiga negociant el Brexit i els fonaments d’Europa”, ha ressaltat la dirigent popular.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha assegurat que amb el Govern del Botànic “s’han augmentat els serveis als ciutadans” i ha destacat la fi dels copagaments i iniciatives com Xarxa Llibres. Isabel Bonig, per la seua banda, ha indicat que “si en un any, l’any del renaixement, amb la tempesta que hi ha en el PPCV, perquè som conscients dels errors comesos, hem guanyat 260.000 vots i vostès n’han perdut 190.000, si nosaltres som dolents, com de de dolents són vostès?”, ha preguntat.

Mata: “Un discurs amb propostes de futur”

El síndic del grup socialista, Manuel Mata, ha valorat “molt positivament” el discurs “gens revengista” del president, ja que “posa en valor les nombroses propostes de futur i l’any de gestió d’aquest Consell que ha fet que aquesta comunitat siga més justa, menys desigual i més competitiva”.

“Ximo Puig va entrar fa un any en aquestes Corts sent el candidat socialista i hui ha demostrat que és el president de cinc milions de valencians, a diferència del que succeïa amb el PP, que va governar durant 20 anys per als seus amics”, ha indicat Mata en un comunicat, en el qual ha incidit en com “a pesar de totes les dades i el passat corrupte d’aquesta Comunitat, Ximo Puig no ha fet un discurs revengista, sinó que s’ha centrat a presentar les seues propostes de futur, caracteritzades per la seua solidesa i per seguir el marcat i compromès en el Pacte del Botànic.

Comparteix

Icona de pantalla completa