Diari La Veu del País Valencià
ERC vol presidir la Comissió de Suplicatoris del Senat per si arriba el de Rita Barberá

Europa press / Madrid.

El grup d’ERC en el Senat sol·licitarà la presidència de la Comissió de Suplicatoris de la Cambra perquè aquesta “no recaiga en el PP, per si en les pròximes setmanes arribara la petició del Tribunal Suprem que se li retire l’aforament a Rita Barberá per a poder-la jutjar per l’anomenada ‘operació Taula’”, el suposat blanqueig de diners en el grup municipal del PP en l’Ajuntament de València.

“Que la presidisca el mateix partit seria poc adequat”, ha dit el portaveu del grup català, Santiago Vidal, en declaracions després de la Junta de Portaveus que ha acordat que la setmana vinent es constituïsquen totes les comissions del Senat. Al PP, amb àmplia majoria absoluta en la Cambra alta espanyola, li corresponen les presidències de totes elles, encara que com en altres ocasions en cedirà una, la de Pressupostos, al PSOE.

Santiago Vidal ha assegurat que “no dubta que el PP aprovaria la concessió del suplicatori” perquè el Suprem fera el seu treball sobre l’exalcaldessa de València. L’assumpte hauria de passar primer per la Comissió i ser després ratificat pel Ple, en el qual el portaveu d’ERC està segur que el PP votaria “a favor”. “N’estic convençut”, ha assenyalat.

No obstant açò, ha defensat la importància també de les formes, que fan “inadmissible”, al seu parer, que el mateix partit de Rita Barberá dirigira els treballs de la comissió que hauria de decidir sobre el suplicatori. “És important l’estètica, no solament el fons”, ha dit.

Santiago Vidal d’ERC.

“ERC no és garantia de res”

El portaveu del PP, José Manuel Barreiro, ha criticat els comentaris de Santiago Vidal, a qui li ha respost en roda de premsa que el fet que ERC presidisca eixa comissió “no dóna garanties que no es complirien en un altre cas”. “Açò és rotundament fals”, ha dit.

Barreiro ha recordat que el PP ha aprovat tots els suplicatoris i que hi ha hagut “unanimitat” entre els grups parlamentaris per a donar tràmit a aquestes peticions de la Justícia. “No és garantia de res, des del punt de vista de respecte a la legalitat, que ERC presidisca la comissió. No aporta cap plus”, ha insistit.

A l’espera del Suprem

La Fiscalia va sol·licitar el juliol passat al Tribunal Suprem que òbriga causa contra l’exalcaldessa de València i senadora del PP, Rita Barberá, per la comissió d’un presumpte delicte de blanqueig en el grup municipal del PP en l’Ajuntament de València, en el marc de l’Operació Taula derivada del cas Imelsa.

El Ministeri Públic sol·licita en un escrit remès a l’alt tribunal que designe un magistrat instructor. El jutge d’Instrucció número 18 de València, Víctor Gómez, encarregat de la recerca, va enviar al TS la part de la recerca que afecta la senadora el passat mes d’abril.

Si el Suprem decideix obrir causa contra l’exalcaldessa, haurà de sol·licitar al Senat que li retire temporalment l’aforament. Per a açò, s’ha de tramitar un suplicatori, que ha de ser aprovat pel Ple.

Comparteix

Icona de pantalla completa