Diari La Veu del País Valencià
Iniciativa aposta perquè el no a Rajoy s’articule en una alternativa de govern de canvi
RedactaVeu / Llíria

Iniciativa de Poble Valencià ha iniciat el curs polític celebrant aquest matí una reunió de la seua Mesa Nacional a Llíria, en què els membres del partit ecosocialista han analitzat, en primer lloc, la situació política a l’Estat després de la investidura fallida del candidat del Partit Popular, Mariano Rajoy.

Així, segons Iniciativa el debat d’investidura “ha demostrat que el PP no té el suport parlamentari suficient” per continuar duent avant les seues polítiques antisocials i contràries als interessos majoritaris dels valencians i valencianes. “Sí que pensem en canvi que s’ha demostrat que els resultats de les últimes eleccions generals han donat la majoria a les forces que impulsen un canvi polític que recupere les institucions i aplique polítiques que rescaten les persones, reforcen la democràcia i afronten els debats constitucionals, territorial i econòmics que el nou temps reclama”, explica la formació en una nota de premsa.

Treballar per a un govern de canvi

“Per a Iniciativa no és cert, per tant, que el fracàs de la investidura de Rajoy obligue a convocar noves eleccions”, assegura, i per això es proposa als diputats i diputades de Compromís “que treballen per una nova majoria parlamentària que conforme un govern de canvi en sintonia amb les capes més vulnerables de la societat que necessiten un govern que vetlle pels seues interessos”.

Així, segons Iniciativa, s’obri ara un temps perquè les forces que han mostrat la seua oposició a Rajoy i al “partit corrupte” que ens governa, dialoguen per configurar una alternativa de canvi real. “Compromís ha de fer sentir la seua veu en la conformació d’aquesta alternativa tant per a enllestir les reformes bàsiques generals que es necessiten impulsar des del govern central com per posar novament damunt la taula l’agenda d’interessos valencians”, apunta en aquest sentit.

En quant a l’inici del curs polític al País Valencià, Iniciativa “ha volgut posar en valor als avanços que s’han aconseguit des del Consell en el primer any de legislatura”, sobretot en matèria social i de recuperació de drets de les persones.

Així mateix durant la reunió de la Mesa Nacional, s’ha debatut sobre com continuar treballant “perquè Compromís continue sent la força que millor defensa els interessos de la ciutadania” i “que millor ha sabut traslladar a les institucions la realitat del carrer, i la necessitat d’enfortir el suport al Govern de la Generalitat i als ajuntaments per reforçar la continuïtat del canvi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa