Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència no veu delicte en el testimoni de la metgessa sobre l’accident del Metro

Europa Press / València.

L’Audiència de València ha revocat la decisió del Jutjat d’Instrucció 9 de remetre a l’Audiència Nacional les diligències obertes per les declaracions de la metgessa del SAMU que, en la seua compareixença en les Corts en la comissió de investigació sobre l’accident de metro, va assegurar haver vist els cossos del maquinista i de la interventora en la cabina del vagó sinistrat i no en les vies on els situen policies i dos testimonis.

Instrucció 21 va demanar que un altre jutjat investigara si la metgessa va faltar a la veritat i va cometre un delicte contra les Institucions de l’Estat previst en l’article 502.3 del Codi Penal. La causa conclogué en Instrucció 9, que el seu titular, sense pronunciar-se sobre el fons de l’assumpte, es va inhibir en favor de l’Audiència Nacional per considerar que aquest era el tribunal competent.

La decisió va ser recorreguda per la Fiscalia. La Secció Quarta de l’Audiència de València, que estima el recurs del Ministeri Públic, conclou que els fets “no revesteixen en els actuals moments cap aparença delictiva mentre no existisca una sentència o resolució que pose fi al procediment judicial en el qual es faça constar la veritat formal sobre el lloc que ocupaven els cossos després del sinistre”. La resolució destaca la “intrascendència de la manifestació suposadament falsa” tant per a la investigació judicial com per a la parlamentària.

Per altra banda, el Jutjat d’Instrucció número 21 de València ha rebutjat els recursos interposats pels exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) contra la recent decisió de la instructora de tenir-los com a investigats en aquest procediment.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV), es tracta de l’exgerent de FGV, Marisa Gracia, i d’altres cinc exresponsables: l’exdirector d’auditoria i seguretat en l’explotació, l’exdirector d’operacions, l’excap de manteniment d’instal•lacions fixes, l’excap de tallers de València Sud i l’excap de la Línia 1.

Comparteix

Icona de pantalla completa