Diari La Veu del País Valencià
Front comú de GVA, diputacions i ajuntaments per a impulsar la contractació de joves al PV
RedactaVeu / València

El conveni de col·laboració, signat entre la Generalitat Valenciana amb les diputacions de les tres demarcacions del País Valencià i les administracions locals per tal d’impulsar la contractació, per part dels ajuntaments, de joves i d’aturats de llarga durada, va ser presentat aquest dimarts. El Govern del País Valencià aportarà 23 milions d’euros al pla i les tres diputacions de les tres demarcacions contribuiran amb 4,9.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat, durant l’acte de presentació del conveni, que aquest preveu donar treball a aturats de llarga durada “durant un mínim de tres mesos, amb un contracte de 30 hores setmanals”, i promoure la contractació de joves, durant un mínim de sis mesos, amb un contracte en pràctiques “que els ajudarà a guanyar experiència” i a poder inserir-se laboralment, ha assegurat. “El mínim que ingressaran serà el salari mínim interprofessional”, ha puntualitzat Climent.

Sánchez, Climent, Puig, Rodríguez, Moliner i Alfaro.

Segons Climent, el projecte té com a objectiu “finançar els costos salarials per a persones desocupades que contractaran els ajuntaments per a obres o serveis d’interés general o social”.

>

Puig ha reiterat la seua voluntat de donar “capacitat i il·lusió a gent que, en moltes ocasions, l’ha perdut” per culpa de les circumstàncies econòmiques. “És molt important, en aquests moments de crisi no solament econòmica sinó també política, que els ciutadans sàpiguen que el que ens ha d’unir sempre, a les institucions, són els seus problemes i, per tant,hem de fer tot l’esforç que siga necessari per a buscar solucions a aquests problemes fonamentals”, ha explicat el cap del Consell després de la reunió i de la signatura del conveni.

En l’acte han participat, a més de Puig i Climent, els presidents de les diputacions de les demarcacions de València, Castelló i Alacant, Jorge Rodríguez, Javier Moliner i César Sánchez, respectivament; així com el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, i el director general d’Administració Local, Antoni Such.

Comparteix

Icona de pantalla completa