Diari La Veu del País Valencià
Traslladen les 100 caixes amb documentació sobre les adjudicacions irregulars de Rus
RedactaVeu / EP / Bétera

Les vora 100 caixes amb documentació sobre contractacions de l’empresa pública Imelsa durant l’etapa de l’expresident de la Diputació de València Alfonso Rus han sigut traslladades aquest divendres des del psiquiàtric de Bétera, on van ser trobades, fins a altres instal·lacions de la corporació provincial per a custodiar-les de forma segura fins que siguen reclamades pel jutge.

Les caixes porten rètols que les identifiquen com a ‘gespa artificial’, ‘piscines’, o ‘Instal·lació gespa artificial’ en els camps de futbol de diversos municipis de la demarcació inclosos en el Pla d’Inversions en instal·lacions esportives de la gespa artificial de la Diputació Provincial de València’ per la qual cosa, en ser assumptes immersos en la investigació judicial del cas Imelsa, els serveis jurídics de la Diputació ho van comunicar a l’instructor.

Fa alguns dies, els serveis jurídics de Divalterra -anterior Imelsa- van descobrir en el complex administratiu de Bétera aquestes caixes amb documentació relativa al programa d’instal·lació de gespa artificial en camps de futbol de la demarcació de València impulsat per Alfonso Rus, investigat en l’anomenat cas Imelsa.

Imatge de les caixes que estaven ocultes. Foto: Cadena Ser.

El jutge, davant el volum de documentació i la impossibilitat de guardar-la en les seues dependències, ha sol·licitat que la corporació custodie la informació, per la qual cosa la Diputació va canviar el pany del magatzem i aquest divendres ha traslladat els expedients a un altre local amb la finalitat de guardar-los “de forma segura fins que li siga requerida per la justícia”.

Així, sobre les 08.00 hores d’aquest divendres ha arribat fins al psiquiàtric de Bétera una furgoneta d’una empresa de transports i dos operaris han carregat els documents durant aproximadament una hora i vint minuts.

El cas Imelsa investiga el suposat falsejamentde contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions valencianes. Entre les presumptes adjudicacions que s’analitzen figuren els contractes amb diferents empreses relacionades, entre altres, amb plans d’inversió de camps i gespa artificial, de piscines cobertes i camps de pàdel. Amb l’arribada del nou equip a la Diputació de València es va engegar una auditoria forense centrada en l’exercici de 2014 que, recentment, s’ha ampliat als anys de 2007 a 2011 -quan Rus estava al capdavant de la corporació-, i a més s’ha mostrat en tot moment la disposició a col·laborar amb la justícia.

Comparteix

Icona de pantalla completa