Diari La Veu del País Valencià
100.000 alumnes faran al maig proves d’avaluació de coneixements
EFE / València

En concret es tracta de 49.423 alumnes de 4t d’Educació Primària pertanyents a 1.332 col·legis i 50.227 alumnes de 2n d’ESO pertanyents a 682 centres educatius. A través d’aquestes proves, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i també els centres educatius obtenen informació sobre l’adquisició de competències de les àrees de matemàtiques i comunicació lingüística.

La prova escrita i la d’expressió oral d’aquesta avaluació es realitzarà entre el 27 i 31 de maig per als alumnes de 4t curs d’Educació Primària i per als estudiants de 2n curs de l’ESO, les proves es duran a terme en el període comprés entre el 20 i 24 de maig.

Per a la consellera, María José Catalá, l’avaluació diagnòstica ha sigut una de les prioritats del seu departament, per a poder disposar d’uns informes perquè es puga treballar per la millora de la qualitat educativa i contra el fracàs escolar. A més, és una manera d’apostar per la cultura de l’avaluació, per a disposar d’eines amb les quals millorar la qualitat del nostre ensenyament.

Els resultats d’aquestes proves permetran a la Conselleria, als centres educatius i al professorat disposar d’informació sobre la qualitat del sistema educatiu. L’anàlisi dels resultats, la confidencialitat dels quals està assegurada, per a garantir l’anonimat dels alumnes, permet detectar de manera primerenca possibles dificultats per a ser esmenades amb l’adopció de les mesures necessàries.

A més, aquestes proves tenen un caràcter informatiu i orientador per al professorat, l’alumnat i les famílies, i manquen d’efectes acadèmics. Entre altres accions, fruit de les anàlisis de les avaluacions diagnòstiques realitzades en els últims anys, la Conselleria ha publicat diversos materials per a millorar el rendiment acadèmic de l’alumnat.

Comparteix

Icona de pantalla completa