Diari La Veu del País Valencià
Aquest dissabte, tres focus de trobades en valencià a Castelló, Sedaví i la Vila Joiosa

RedactaVeu / País Valencià

Aquest dissabte coincidiran les trobades d’escoles en valencià de Castelló, que es farà a la Universitat Jaume I, Sedaví i la Vila Joiosa. La XXIX Festa per la llengua de la Plana Alta organitzada per Col·lectius per la llengua i la cultura A Castelló tindrà lloc a la universitat castellonera durant el matí i part de la vesprada. A partir de les 9.45 h començarà la cercavila pel campus, per a les 10 h donar inici als tallers i activitats diverses que hi ha preparades, com una visita guiada a la biblioteca, l’actuació del grup Ramell o l’espectacle El Recitrack, a càrrec de Teatre Conino Gurillo. També cal destacar que hi haurà un programa especial de Vox UJI Ràdio i un taller de ràdio per a xiquetes i xiquets. L’actuació de cloenda serà a les 16.15 h amb un espectacle d’animació infantil. A més, a les 16.30h també eixiran autobusos cap a València, per poder assistir als actes commemoratius del 25 d’abril organitzats per ACPV, consulteu la programació si voleu reservar places. Si voleu consultar la resta d’activitats d’aquesta trobada només heu de clicar ací.

Cartell: CEIP Jaume I de Castelló.

La XXVIII Trobada d’Escoles en valencià de la Marina Baixa enguany es celebrarà a La Vila Joiosa que començarà al matí a les 11.30 h amb la cercavila que acabarà al parc de la Barbera on estaran concentrats tots els tallers i actuacions. La Coordinadora per l’ensenyament en valencià de la Marina Baixa ha preparat, per tal d’acompanyar el desenvolupament dels tallers, una actuació del grup de danses Almadrava, així com l’exposició dels treballs col·lectius del Sambori. A les 14 h tindrà lloc un dinar de cabasset i en acabar a les 16.30 h es farà entrega dels guardons als centres i entitats participants, així com dels premis Sambori de literatura infantil i juvenil. La trobada acabarà amb el concert de la Gira d’Escola Valenciana amb la Colla Els Valerios i els grups Estrall, Nius de nit i El Diluvi. Si voleu consultar tots els actes organitzats punxeu el següent enllaç.

Cartell: CEIP Gasparot de la Vila Joiosa.

En canvi, Sedaví concentrarà els actes de la XXIX Trobada d’Escoles en valencià de l’Horta Sud, organitzats per Coordinadora pel valencià de la comarca, en la vesprada del 23 d’abril. A les 17.30 h començaran dues cercaviles que aniran a confluir a l’avinguda Doctor Flèming. Tot seguit a les 18 h es farà el lliurament de recordatoris als centres participants i de 18.30h a 20.30 h tindran lloc els tallers, durant la realització dels quals hi haurà actuacions del Grup de danses i músics joves, KidsBand de SedaJazz i també la companyia d’animació Escuraplats. L’esdeveniment clourà amb un sopar de cabasset a la plaça de l’Ajuntament. Per als interessats a consultar totes les activitats previstes caldrà cliqueu ací.

Cartell: CEIP Vicent Pla i Paredes de Sedaví.

Comparteix

Icona de pantalla completa