Diari La Veu del País Valencià
Bastidas: “És sectari imposar el valencià en els concursos municipals”

RedactaVeu / València

“El tripartit en l’Ajuntament de València està imposant la immersió lingüística a imatge i semblança del que ja va fer el tripartit de tant mal record a Catalunya, relegant el castellà malgrat ser llengua cooficial al costat del valencià”, ha subratllat Elena Bastidas.

L’exalcaldessa d’Alzira ha destacat que la marca que defineix l’actual equip de Govern municipal, format per Compromís, PSPV i València en Comú és “la imposició, l’exclusió i l’amiguisme”.

“La seua falta d’idees i de projecte la supleixen a força de titulars de premsa i decisions arbitràries”, ha ressaltat la dirigent ‘popular’, qui ha defensat l’ús del valencià i el “respecte absolut al castellà”.

“Tenim el gran privilegi de comptar amb dues llengües cooficials i volem que el valencià s’use en peus d’igualtat amb el castellà, que s’ensenye en les escoles, que els nostres joves dominen i utilitzen les dues llengües, però estem en contra d’imposicions i de la retallada de llibertats”, ha destacat.

Bastidas ha expressat la seua preocupació perquè, a més, la mesura que ha adoptat l’Ajuntament de València “podria vulnerar la Llei 20/2013 de garantia de la unitat de mercat, la qual cosa evidencia la irresponsabilitat del tripartit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa