Diari La Veu del País Valencià
Whatsapp no ho protegeix tot

Per Tecnonews / AMIC.

En un temps en què a causa de les NNTT signem centenars de contractes de compromisos a l’any, la lletra petita del text s’ha convertit en una cosa indispensable que pocs llegeixen però que hauríem de llegir. Això és el que ha fet el portal LiveMint amb la nova actualització de xifrat “end to end” de Whatsapp. Segons afirma la pròpia empresa es tracta d’un sistema segur, però el portal que va llegir la lletra petita del contracte ha posat al descobert el que no protegeix aquest sistema.

Segons apareix en el propi text legal WhatsApp no ​​protegirà els registres d’hora i data dels missatges enviats i els números de telèfon associats a les converses que seran conservats per la pròpia companyia. D’aquesta manera malgrat que els missatges estan xifrats ara, en aquestes excepcions abans esmentades la informació segueix sent insegura i més podrà ser consultada per WhatsApp.

Vivim un moment en què la seguretat de la informació s’ha convertit en alguna cosa a debat (més després del que va passar entre Apple i l’FBI amb relació al xifrat del telèfon intel·ligent d’un dels terroristes dels atemptats de Sant Bernardino) i amb aquesta nova notícia sobre WhatsApp es posa al descobert que ni les grans empreses més compromeses volen perdre la seva influència sobre els continguts que circulen a través de la seva aplicació.

En resum una informació més que ens demostra que tot i els molts intents i pressions nostra privacitat segueix estant en alguns casos al descobert.

Comparteix

Icona de pantalla completa