Diari La Veu del País Valencià
La Ciutat de la Llum pagava un sou de 55.000€ anuals per dirigir uns estudis tancats
RedactaVeu / València

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha denunciat aquest matí que l’anterior Govern valencià mantenia en la Ciutat de la Llum un director amb un salari de 55.000 euros a l’any per estar al capdavant d’uns estudis cinematogràfics sense activitat mentre es generava un deute que ara hem de pagar entre tots els ciutadans i ciutadanes”.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions durant la roda de premsa posterior a la reunió del Ple del Consell que s’ha celebrat hui a Elx, en el qual s’ha aprovat fer front al deute de 666.687,97 euros de la Ciutat de la Llum per l’impagament de les retencions de capital immobiliari, finalitzant així el deute que tenia amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària, “una més de les lloses econòmiques que l’anterior Consell ens ha deixat”.

Aquest pagament es realitzarà després d’haver sigut autoritzada una ampliació de capital de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana amb la finalitat que el desemborsament no repercutisca en altres partides que puguen comprometre drets socials.

Per a la vicepresidenta “açò és un exemple de la manera caòtica de governar de l’antic Consell, que sobrevivia a força d’acumular préstecs per a poder fer front als seus deutes, que en el cas de la Ciutat de la Llum aconsegueix arribar als 185,3 milions d’euros en els últims deu anys. En concret, des de 2006 s’han hagut de pagar 10,2 milions a l’Agència Estatal d’Administració Tributària en concepte de retencions de capital immobiliari”.

Així mateix, el Consell ha aprovat hui el decret que estableix els criteris únics d’admissió per a tots els centres de Primària, Secundària i Batxillerat sostinguts amb fons públics per al pròxim curs 2016-17, “una norma que permetrà que siguen les famílies les que trien centre i no aquests els que trien l’alumnat” i que ha rebut un ampli suport tant en les negociacions com en el Consell Escolar Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa