Diari La Veu del País Valencià
València en Comú estarà en ‘Una nit sense sostre’ contra els desnonaments

RedactaVeu / València.

València en Comú (VALC) s’ha sumat a la iniciativa de les PAHs de tot l’Estat espanyol d’organitzar una acció denominada ‘Una Nit sense Sostre’. L’objectiu, segons els organitzadors, és fer visible “que amb les pràctiques bancàries i de l’Estat de no donar una alternativa d’habitatge a les famílies que són abocades als desnonaments, podem acabar tots sense sostre”.

Aquesta acció es concretarà a València, dijous, 7 d’abril , a partir de les 21.30 h, amb una nit a la intempèrie en el centre de la ciutat, molt prop del centre financer, en la plaça de l’Ajuntament, que finalitzarà amb una espècie de minimanifestació per a rebre els banquers al matí següent. Serà a partir de les 21h quan les persones participants es concentren a la plaça de l’Ajuntament.

Aquesta acció, segons València en Comú, l’executen “milers de famílies, per milers de nits amb tants insomnis, per a acabar amb els desnonaments”. Segons el parer de VALC, “no és cert que s’hagen parat els desnonaments, desgraciadament. Malgrat els esforços que estan fent algunes institucions i de diverses iniciatives per a canvis legals, no existeix dret a la dació en pagament ni habitatge social ni suficient assessorament jurídic. Al contrari, continua havent una estructura legal al servei de la banca, el dret a apropiar-se dels béns del deutor fins i tot si és una família en situació de crisi i no hi ha avals públics per a les famílies, al contrari que per a la banca”.

La plataforma municipalista denuncia “la negativa dels bancs a col·laborar amb la Conselleria d’Habitatge detenint les execucions i a facilitar els habitatges que s’han adjudicat per execucions hipotecàries per a atendre el greu problema”. En aquest sentit, València en Comú considera que “aprofiten la situació legal per a esprémer-nos, ens han arruïnat, són els causants de la crisi, de la desocupació i del dolor de milers de persones”.

Així, VALC fa una crida a la ciutadania “a viure una nit sense sostre, a compartir el malson que persegueix milers de persones amenaçades amb perdre el seu habitatge per execucions i desnonaments. Serà solament una nit i un munt de solidaritat amb la PAH i una denúncia als que volen esclavitzar-nos amb deutes i abusos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa